Κορονοϊός: Ανησυχία στο ΑΧΕΠΑ μετά τα 10 κρούσματα – Με απόφαση Κικίλια εστάλησαν 1.500 rapid tests


Ανησυχία προκαλεί η εμφάνιση εστίασης κρουσμάτων κορωνοϊού στο προσωπικό του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Όπως τονίζουν η διασπορά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου είναι ανυπολόγιστη και οι υγειονομικοί είναι πολύ ανήσυχοι και κάνουν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ.

Όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ υπάρχει φόβος ότι η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη και η αγωνία έχει κορυφωθεί. Σημειώνεται ότι ακόμα και με 10 κρούσματα το νοσοκομείο αποδυναμώνεται καθώς θα πρέπει είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι να μπουν σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Δευτέρα 19/10/2020 έγινε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με τους τοπικούς φορείς της πόλης και επίσης όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στην κατανομή που δημοσιοποίησε στην Θεσσαλονίκη η τάση είναι αυξητική με χθες να καταγράφονται 49 κρούσματα κορονοϊού.

Με απόφαση Κικίλια εστάλησαν 1.500 rapid tests

Συνολικά 1.500 rapid tests μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να ελεγχθεί όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Η απόφαση λήφθηκε για την αποφυγή της διασποράς στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο αναφοράς της βορείου Ελλάδας, έπειτα από την επιβεβαίωση 10 θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό του Νοσοκομείου.

Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έκανε την Τρίτη 105 τεστ στο προσωπικό, τα οποία ήταν όλα αρνητικά, ενώ έγιναν και 167 τεστ PCR από τους μοριακούς αναλυτές του Νοσοκομείου, εκ των οποίων τα 166 ήταν αρνητικά.

Από το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιείται rapid test σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και εντός της ημέρας θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε πάνω από 1.500 εργαζόμενους.

Όλες οι κλινικές του Νοσοκομείου λειτουργούν, τα τακτικά χειρουργεία διεξάγονται κανονικά και η εφημερία που έχει το ΑΧΕΠΑ εξελίσσεται ομαλά. Αναβλήθηκαν μόνο τα χειρουργεία της Οφθαλμιατρικής Κλινικής για προληπτικούς λόγους.

Μάτσικας στο Newsbomb.gr: «Για τη Θεσσαλονίκη χτύπησε το τελευταίο καμπανάκι πριν ληφθούν νέα μέτρα»

Για την επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, μίλησε στο Newsbomb.gr, o κ. Μάτσικας, συνεργάτης του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος μεταξύ άλλων σχολίασε την απόφαση για μη λήψη μέτρων στην συμπρωτεύουσα.

Μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/10) μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Μάτσικας τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη επιδημιολογικά βρίσκεται σε επιφυλακή».

«Ουσιαστικά δόθηκε μία μικρή παράταση, που θεωρείται σαν μία ύστατη προσπάθεια προειδοποίησης, ούτως ώστε οι πολίτες να συνετιστούν και να υπακούουν περισσότερο στα μέτρα προστασίας ενάντια στην μάχη του κορονοϊού.», τόνισε ο κ. Μάτσικας.

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης, ο συνεργάτης του κ. Τζιτζικώστα, υπογράμμισε πως «Πρέπει να γίνουν συλλογικές προσπάθειες, ούτως ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός lockdown. Μπορεί να μην ελήφθησαν από την κυβέρνηση νέα μέτρα και η Θεσσαλονίκη να βρίσκεται ακόμη στον αριθμό ”2” της κατάταξης της επιδημιολογικής επικινδυνότητας, ωστόσο η συγκεκριμένη παράταση που δόθηκε αποτελεί το τελευταίο καμπανάκι πριν ληφθούν νέα μέτρα.»

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ