Γεωργιάδης στον Alpha 98,9: Είμαστε κοντά σε συμφωνία για την ΕΑΣ – Ετοιμάζεται σχέδιο για την ΕΑΒ

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε στις επενδύσεις στη χώρα μας και αποκάλυψε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και νέες για την επικράτεια.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 98,9 σημείωσε ότι όσον αφορά την απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19, είναι υπερήφανος γιατί, όπως είπε, το υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της Ε.Ε. «Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς», τόνισε.

Αναφορικά με το θέμα της ΕΑΒ δήλωσε ότι του ανατέθηκε, όπως και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. «Ήδη, με το Υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο», υπογράμμισε.

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απολύτως απρόσκοπτα. «Δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής ‘σταματάω’, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία», τόνισε. «Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις επενδύσεις ανά την επικράτεια, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν και τις επόμενες εβδομάδες πολλά καινούργια και καλά νέα. «Θα τρίβετε τα μάτια σας», τόνισε.

«Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει σε βαθμούς αξιοπιστίας, τη βλέπουν πλέον ως επενδυτικό προορισμό. Θα το δείτε και στην έκθεση Προόδου των Θεσμών. Εχθές τελείωσε το Review, πήγε περίφημα, ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λάβαμε άπειρα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί», κατέληξε ο υπουργός.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here