Κορονοϊός – Στο «κόκκινο» η χώρα: Αναμένεται ραγδαία αύξηση των σημερινών κρουσμάτων

Ποια έκτακτα μέτρα εξετάζονται λόγω της επιθετικής έξαρσης του κορονοϊού – Για ποιες περιοχές εξετάζεται το επίπεδο «4» αυξημένου κινδύνου

Προβληματισμός τόσο την κυβέρνηση όσο και στις υγειονομικές Αρχές προκαλούν τα αυξανόμενα μέρα με τη μέρα, νέα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα σημερινά κρούσματα που θα ανακοινωθούν μέσω του ΕΟΔΥ, αναμένονται να είναι αρκετά περισσότερα από τα 667 που είχαν ανακοινωθεί χθες σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Επιθετική έξαρση κορονοϊού στην χώρα

«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά, με τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς και τους τρεις δημάρχους της περιοχής.

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε «ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη», ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24 ώρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει».

Ανέφερε ότι «η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη», αλλά αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι «τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με “κλάστερς” που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης». Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση ως κρίσιμη, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here