Άρειος Πάγος: Να γίνει εν μέρει δεκτή η αίτηση του Σαββίδη για τη δολοφονία των αστυνομικών της ΔΙΑΣ

Να γίνει εν μέρει δεκτή η αίτηση αναίρεσης του Ιωάννη Σαββίδη, ενός εκ των καταδικασθέντων στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη τον Μάρτιο του 2011 στην περιοχή του Ρέντη ζήτησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν κατά τη συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο, η δικογραφία ως προς το σκέλος του συγκεκριμένου κατηγορουμένου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια και 66 έτη, θα πρέπει να επιστρέψει στο Εφετείο. Κι αυτό γιατί η αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επέφερε τροποποιήσεις και στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ως προς το πλαίσιο ποινής. Έτσι, οι εφέτες θα πρέπει εκ νέου να αποφανθούν επί της επιμέτρησης της ποινής του Σαββίδη.

Στην αίτησή του, ο κατηγορούμενος που έχει καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία των δύο αστυνομικών, υποστηρίζει πως δεν ήταν στο σημείο του εγκλήματος κατά τον χρόνο των πυροβολισμών κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και ότι συμμετείχε μόνο στη ληστεία του περιπτέρου που είχε προηγηθεί. «Όταν η αστυνομία προέβη σε νόμιμη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδέσεων, που ενεργοποιήθηκαν τις συγκεκριμένες χρονικές στιγμές στα σημεία της ληστείας και της εμπλοκής των δραστών αυτής με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας, από τις 18.50 έως τις 19.29 την 1 Μαρτίου 2011, αυτός (σσ: Σαββίδης), με την μία από τις δύο τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχε στην κατοχή του επικοινώνησε 22 φορές με τις τηλεφωνικές συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, που είχαν στην κατοχή τους δύο κατηγορούμενοι, που βρίσκονταν εντός του κλεμμένου αυτοκινήτου, πριν, κατά τον χρόνο και μετά, που έλαβε χώρα, η συμπλοκή με τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας» αναφέρει.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here