Ο κορονοϊός σκοτώνει την Τουρκία και ο Ερντογάν τον… χαβά του!


Το τουρκικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 2.013 κρούσματα κορονοϊού την Τετάρτη (21/10) με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αδιαφορεί για την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας του και να συνεχίζει τις προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας.

Την ώρα που η Τουρκία «βυθίζεται» από τον κορονοϊό, αλλά και από την τραγική οικονομική κατάσταση σε όλη τη χώρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις ακραίες προκλήσεις και την επιθετική πολιτική σε βάρος της Ελλάδας.

Μετά τα 1.894 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη (20/10) από τη γειτονική χώρα, ο αριθμός ανέβηκε κι άλλο την Τετάρτη. Το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε 2.013 κρούσματα την Τετάρτη (21/10) και 68 νέους θανάτους.

Από την αρχή της πανδημίας στην Τουρκία έχουν νοσήσει από τον νέο κορονοϊό 353.426 άνθρωποι ενώ 9.513 έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν 1.504 ασθενείς ενώ 308.446 έχουν θεραπευτεί, αν και όσα ανακοινώνει η κυβέρνηση Ερντογάν αμφισβητούνται έντονα.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσαν οι Τούρκοι την Τετάρτη (21/10)covid19.saglik.gov.tr

Τη στιγμή, λοιπόν, που ο κορονοϊός σκοτώνει την Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να αδιαφορεί για το εσωτερικό της χώρας του και επικεντρώνεται σε μια ακραία, επιθετική και προκλητική πολιτική εναντίον της Ελλάδας αλλά και της Κύπρου.

Πρόσφατα άλλωστε επιτέθηκε σε ιατρικούς συλλόγους και υγειονομικούς φορείς που προειδοποίησαν για αυτό που, τώρα, έχει ήδη αρχίσει να έρχεται στην Τουρκία. Μάλιστα δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη (21/10) έκανε λόγο για την ανάγκη που υπάρχει να επιβληθούν αυστηρά μέτρα στην Τουρκία έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του κορονοίού.

Προκειμένου, ωστόσο, να προσπαθήσει να περισώσει ό,τι μπορεί από την ήδη καταβαραθρωμένη οικονομία του, ο Ερντογάν αρνείται να πάρει σκληρά μέτρα για να σταματήσει τη διασπορά. Ακόμα και αν ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας παραδέχεται πως πλέον στη γειτονική χώρα καταγράφονται ως κρούσματα κυρίως όσοι έχουν συμπτώματα και δηλώνει ευθαρσώς πως «τα πραγματικά κρούσματα είναι περίπου πέντε φορές περισσότερα από τους ασθενείς. Αν αυτός ο ρυθμός αυξηθεί τότε σίγουρα θα πρέπει να πάρουμε μέτρα».

Σύμφωνα με πηγές του Reuters από την Τουρκία, πάντως, η μέρα που ο Ερντογάν αναγκαστικά θα κληθεί να πάρει τα μέτρα, δεν αργεί. «Στην ατζέντα περιλαμβάνεται το κλείσιμο εστιατορίων και εγκαταστάσεων σε συγκεκριμένες ώρες, ωράριο κατά το οποίο οι νεαροί και οι άνω των 65 θα μπορούν να κυκλοφορούν και lockdowns τα Σαββατοκύριακα», ανέφερε για τα πιθανά μέτρα ο Υπουργός Υγείας, Φαχρεττίν Κοτζά, που πρόσθεσε «θα δούμε τα βήματα που θα πρέπει να κάνουμε πριν από αυτό, αλλά δεν θα περιμένουμε για πολύ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ