Κορονοϊός Ισπανία: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση – Εξετάζονται νέα έκτακτα μέτρα


Την Τετάρτη η Ισπανία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας δήλωσε την Πέμπτη (22/10) ότι η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα δεν βρίσκεται υπό έλεγχο και ότι απαιτείται η λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπισή της.

Ο Σαλβδόρ Ίλα είπε ότι το υπουργείο εξετάζει, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, την επιβολή περισσότερων περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών και ότι αναμένει η πανδημία να δυσκολέψει τη ζωή των πολιτών για τους επόμενους πέντε ή έξι μήνες.

Την Τετάρτη η Ισπανία έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, με συνολικά 1.005.295 μολύνσεις, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Η χώρα διπλασίασε τον απολογισμό των κρουσμάτων της σε μόλις 6 εβδομάδες, παρά την επιβολή αυστηρότερων μέτρων με στόχο τον έλεγχο του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Έπειτα από μια μείωση μετά το Lockdown που επέβαλαν οι ισπανικές Αρχές από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο, ο ρυθμός διασποράς επιταχύνθηκε ξεπερνώντας συχνά τα 10.000 κρούσματα την ημέρα από τα τέλη Αυγούστου, για να κορυφωθεί σε περισσότερα από 16.000 την περασμένη εβδομάδα.

Η βεβιασμένη έξοδος από την καραντίνα προτού εγκατασταθούν συστήματα ιχνηλάτησης επέτρεψε στη διασπορά να βγει εκτός ελέγχου γρηγορότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες, είπε ο Ράφαελ Μπενγκόα, συνιδρυτής του Ινστιτούτου Υγείας και Στρατηγικής του Μπιλμπάο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ