Ζακ Κωστόπουλος: Ξεσπούν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί – «Συκοφαντικά όσα μας καταλογίζονται»


Συκοφαντικά χαρακτηρίζουν οι συνήγοροι των 4 αστυνομικών που κατηγορούνται στην υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου που θα εκδικαστεί (μετά τη χθεσινή διακοπή της) στις 6 Νοεμβρίου, δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε «δολοφονία».

Όπως λένε στην ανακοίνωσή τους το παραπεμπτικό βούλευμα δεν μιλάει «ούτε για δολοφονία», ούτε υπάρχει καμία αναφορά σε «ρατσιστικά κίνητρα».
Η ανακοίνωση έχει ως εξης:

«Με την έναρξη της δίκης στην υπόθεση γνωστής ως «Ζακ Κωστόπουλου» σειρά Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αναφέρουν ψευδώς ότι πρόκειται για υπόθεση «δολοφονίας» και μάλιστα με δήθεν ρατσιστικά κίνητρα. Ως νομικοί παραστάτες των τεσσάρων αστυνομικών επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μετά απο αυτεπάγγελτη έρευνα αλλά και μηνυτήρια αναφορά, έχει κριθεί ότι το μοναδικό αδίκημα για τους εντολείς μας που διερευνάται, εάν τελέστηκε, είναι αυτό της θανατηφόρου σωματικής βλάβης κατά τη διάρκεια σύλληψης, αδίκημα παντελώς διαφορετικό απο την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (δολοφονία), χωρίς καμία, έστω και σε επίπεδο υπόνοιας, αναφορά στο βούλευμα για ρατσιστικά κίνητρα. Οποιαδήποτε, λοιπόν, «είδηση» για «δολοφονία» ή «δολοφόνους αστυνομικούς» είναι ψεύδης και συκοφαντική και όσοι την διακινούν ή την αναπαραγάγουν εν γνώσει τους ψεύδονται και οφείλουν να την ανακαλέσουν.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων αστυνομικών

Θάνος Πλεύρης

Εβίτα Βαρελά

Κωνσταντίνος Γιαννελάκης

Θανάσης Ζαμάνης»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ