Δίκη Χρυσής Αυγής: Πώς θα γίνουν οι συλλήψεις – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ


Έντονη είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο χώρο του δικαστηρίου λίγο μετά την ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το ποιοι θα οδηγηθούν στα κελιά των φυλακών και ποιοι θα πάρουν αναστολή στις ποινές τους

Κατόπιν, αφού ενημερωθεί από τον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, θα κινητοποιηθεί για να συλλάβει τους καταδικασθέντες. Στη συνέχεια θα τους οδηγήσει στη ΓΑΔΑ, κατόπιν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εν συνεχεία ξανά στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, ο οποίος και θα αποφασίσει σε ποιες φυλακές της χώρας θα οδηγηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου περίπου 25 task forces (ομάδες)… συλλήψεων έχουν σχηματιστεί προκειμένου να προβούν στις επικείμενες συλλήψεις πρώην βουλευτών, πολιτικών στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής, που αναμένεται να διαβούν το κατώφλι διαφόρων φυλακών της χώρας.

Οι «υποψήφιες» φυλακές μεταφοράς τους είναι 12, ενώ φαίνεται να αποκλείονται αυτές του Κορυδαλλού, όπως επίσης οι αγροτικές ή φυλακές κατάδικων για οικονομικά εγκλήματα. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος βρισκόταν σε καθεστώς κατ’ οίκον περιορισμού, θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ή Αμφισσας. Για τους υπολοίπους υπάρχουν «θέσεις» στις φυλακές Λάρισας, Βόλου, Μαλανδρίνου, Αγ. Στεφάνου Πάτρας, Τρίπολης, Κομοτηνής, Νιγρίτας, Κέρκυρας, Τρικάλων, Αλικαρνασσού, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του Δικαστηρίου είναι να οδηγηθούν στις φυλακές όλοι οι κατηγορούμενοι με εξαίρεση 12 περιφερειακά στελέχη, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 5 πρώην βουλευτές. Συνολικά 39 κατηγορούμενοι- μεταξύ αυτών και η ηγετική ομάδα, δηλαδή Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης και Σια- πάνε στη φυλακή, αφού η ποινή τους δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Για τον λόγο αυτό, 100 αστυνομικοί από την Ασφάλεια, την Αντιτρομοκρατική και την ΕΚΑΜ, θα κινηθούν ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ήδη, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Παραδόθηκε επίσης ο πυρηνάχρης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης.

Μακριά από τρομοκράτες και αντιεξουσιαστές

Σημαντική παράμετρος που έχει τεθεί, είναι η φυλάκισή τους σε σωφρονιστικά καταστήματα που δεν βρίσκονται έγκλειστοι καταδικασμένοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές, γι αυτό υπάρχουν σχετικές συστάσεις και εισηγήσεις να αποκλειστεί η περίπτωση των φυλακών Κορυδαλλού.

Αποκλείονται αγροτικές φυλακές και φυλακές έγκλειστων για οικονομικά εγκλήματα λόγω χαλαρών συνθηκών κράτησης. Επισημαίνεται ότι σε αρχικό στάδιο και πιθανόν για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει η δυνατότητα χορήγησης αδειών.

Έρευνα κελιών ακόμη και δύο φορές την ημέρα

Από εκεί και έπειτα ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έρευνα των κελιών τους μία ακόμη και δύο φορές την ημέρα, από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών των φυλακών, για τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων ή αυτοσχέδιων όπλων. Οι φυλακισμένοι της Χρυσής Αυγής θα βρίσκονται υπό 24ωρη φυσική και τεχνική παρακολούθηση με κάμερες, ενώ θα υπάρχει έλεγχος των επικοινωνιών και επισκεπτηρίων τους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ