Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Περιφέρεια – Ανησυχία σε Εύβοια και Ηλεία

Κορονοϊός – Όλες οι εξελίξεις: 18 κρούσματα κορονοϊού σημειώθηκαν σε πτηνοτροφική μονάδα στην Εύβοια, με το εργοστάσιο να συνεχίζει κανονικά την λειτουργία του, οι κάτοικοι όμως στα Ψαχνά Ευβοίας ανησυχούν για την πιθανή διασπορά – Στην Ηλεία, κρούσμα εντοπίστηκε σε ιερέα και την οικογένειά του.

Συναγερμός έχει σημάνει στα Ψαχνά Ευβοίας μετά τα 18 κρούσματα κορονοϊού σε μεγάλη πτηνοτροφική μονάδα της περιοχής.

Καθώς οι εργαζόμενοι προέρχονται από διάφορα γειτονικά χωριά, η αγωνία των κατοίκων είναι μεγάλη για την περίπτωση που έχουν κολλήσει χωρίς να το γνωρίζουν και σπεύδουν να εξεταστούν.

Στα καφενεία του χωριού τα κρούσματα είναι το μοναδικό θέμα συζήτησης, καθώς όπως λένε οι κάτοικοι, οι αλλοδαποί εργάτες του εργοστασίου μένουν πολλοί μαζί συνωστισμένοι σε μικρά σπίτια.

Θετικός ιερέας στην Ηλεία

Ιερέας από το Κακοτάρι Ηλείας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο ιερέας είχε συμπτώματα ίωσης για μία εβδομάδα πριν πάει στον γιατρό, ο οποίος του έγραψε αγωγή και του συνέστησε αν συνεχίσουν τα συμπτώματα να κάνει τεστ κορονοϊού.

«Πήγα στον γιατρό μου έδωσε 3 – 4 αντιβιώσεις, δεν είδα τίποτα. Μετά… μου παρουσίασε και έναν βήχα και λέω να πάω στην Αμαλιάδα».

Αν και ασθενής, μετέφερε με το αυτοκίνητό του τον γιο του σε νοσοκομείο, όπως είπε στο Mega.

«Θετικός εγώ, η παπαδιά και ο γιος μου. Το παιδί στο νοσοκομείο το έχω φέρει, περιμένω τώρα να δω τι θα κάνω».

Ο πατήρ Γεώργιος νοσηλεύεται μαζί με τον γιο του σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρίου.

«Είμαστε με το παιδί στο νοσοκομείο. Είμαστε καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς κόλλησα τον ιό».

Στο χωριό η ανησυχία έχει χτυπήσει «κόκκινο» για την πιθανή επαφή των κατοίκων με κάποιο από τα μέλη της οικογένειας του ιερέα αλλά και με τον ίδιο, καθώς κυκλοφορούσε στην περιοχή και λειτουργούσε κανονικά στην εκκλησία εκτός από την τελευταία Κυριακή.

Στο σχολείο που πήγαινε το 14χρονο αγόρι το πρόβλημα εντοπίζεται στην μεταφορά των παιδιών από 14 χωριά με ένα και μοναδικό μισθωμένο ΚΤΕΛ.

Στο σχολείο έγινε απολύμανση και τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here