Χρυσή Αυγή: Σε αυτές τις φυλακές θα οδηγηθούν οι καταδικασθέντες


Χρυσή Αυγή: Στην Αστυνομία περνά πλέον η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά τις οριστικές καταδικαστικές αποφάσεις για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης – Αυτές είναι οι έξι υποψήφιες φυλακές

Όταν όλοι οι χρυσαυγίτες συγκεντρωθούν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, θα μεταφερθούν στο Εφετείο, στον εισαγγελέα εκτελέσεως ποινών, ο οποίος και θα ορίσει σε ποια φυλακή θα πάει ποιος.

Κατά πάσα πιθανότητα οι καταδικασθέντες θα οδηγηθούν σε φυλακές τύπου Β’, στη Νιγρίτα Σερρών, στο Δομοκό, στην Κέρκυρα, στα Τρίκαλα, στο Μαλανδρίνο και στον Άγιο Στέφανο Πατρών, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ο δολοφόνος του Πάυλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, που έχει καταδικασθεί σε ισόβια και 14 χρόνια θα οδηγηθεί, είτε στις φυλακές Δομοκού είτε στο Μαλανδρίνο.

Δείτε τον χάρτη με τις 6 υποψήφιες φυλακές:

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ποιοι οδηγούνται στη φυλακή και ποιοι όχι – Ολόκληρη η απόφαση

Μιας απόφασης που χαρακτηρίστηκε πρότυπο παραγωγής και απονομής δικαίου, με την οποία επαναπροσδιορίστηκαν θεμελιώδεις έννοιες και αρχές της Δημοκρατίας, αποκαθιστώντας αυτήν στη συνείδηση του κόσμου και στην ελληνική πραγματικότητα.

Έπειτα από 465 συνεδριάσεις, εκ των οποίων οι 12 αφορούσαν στη διαδικασία έκδοσης της ιστορικής απόφασης, η εμβληματική πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη ανακοινώνει στις 13.09 ώρα σε ποιούς από τους καταδικασθέντες χορηγείται αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό και σε ποιούς όχι.

Με την ανακοίνωση της τελικής ετυμηγορίας το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα, ενώ η Μάγδα Φύσσα σύμβολο του αγώνα κατά του ναζισμού έπεσε με αναφιλητά στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων.

«Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ. Μακάρι ο Παύλος να ζούσε να ήταν ένας από τους σακατεμένους που εχουν αφήσει αλλά τουλάχιστον ζουν», είπε η μητέρα του Παύλου Φύσσα στους δημοσιογράφους.

Ποιοι πάνε φυλακή

Αναλυτικά στη φυλακή με απόφαση του δικαστηρίου οδηγούνται για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης» οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς και Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Όλοι έχουν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και ποινή φυλάκισης από 6 μέχρι 8 μήνες, πλην του Ματθαιόπουλου στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα στη φυλακή οδηγούνται οι: Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία του μουσικού και σε κάθειρξη 14 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ακόμη, στη φυλακή για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας Φύσσα οδηγούνται οι: Ιωάννης Άγγος, Α. Αναδιώτης, Ελπιδοφόρος Καλαρύτης, Ιωάννης Κομιάνος, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σταμπέλος, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Γεώργιος Πατέλης, Λέων Τσαλίκης και Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Για την επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δημήτρης Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός καταδικασμένοι και οι δυο σε 7ετή κάθειρξη και ο Αναστάσιος Πανταζής πρώην πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Οι καταδικασθέντες σε ποινές κάθειρξης 6 – 7 ετών που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της «ένταξης σε εγκληματική οργάνωση» είναι οι πρώην βουλευτές: Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νικόλαος Κούζηλος, Νικόλαος Μίχος και Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, καθώς επίσης και οι: Διονύσιος Λιακόπουλος, Νικόλαος Αποστόλου, Θωμάς Μπαρέκας, Νίκος Παπαβασιλείου, Βενετία Πόπορη, Βασίλειος Σιατούνης, Χρήστος Στεργιόπουλος, Αθανάσιος Στράτος και Γ. Τσακανίκας.

Να σημειωθεί πως οι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος έχουν καταδικασθεί με άλλη απόφαση για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη Λουκμαν Σαχζάτ. Η καταδίκη τους είναι σε δεύτερο βαθμό. Ήδη είχαν εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους και ήταν εκτός φυλακής. Πλέον επιστρέφουν στη φυλακή για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Χρυσής Αυγής.

Ποιοι γλίτωσαν τη φυλακή

Από τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής εκτός φυλακής με περιοριστικούς όρους (καταβολή εγγύησης 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 1η και 15 του μήνα) παραμένουν οι: Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης.

Ακόμη εκτός φυλακής παραμένουν οι: Σταύρος Σαντοριναίος, Γεώργιος Σκάλκος, Γεώργιος Δήμου, Θωμάς Μαρίας, Κυριάκος Αντωνακόπουλος, Ιωάννης Καστρινός, Αριστόδημος Δασκαλάκης, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Χίλιος, Μαργαρίτα Μικελάτου, Χρήστος- Αντώνιος Χατζηδάκης, Θεόδωρος Στέφας και Θεώνη Σκαρπέλη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ