Δημοσκόπηση Interview : Πού διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ


Οι πολίτες σε ποσοστό ζητούν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα με στρατιωτική απάντηση να στηρίζει το 21%

Σταθερό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου σημειώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της INTERVIEW, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες, σε πλειοψηφία 39,4% εμπιστεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα τη ψήφιζε εάν την ερχόμενη Κυριακή στήνονταν κάλπες. Από την άλλη πλευρά τον ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται το 19,1%, ενώ ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 7,3%, ΚΚΕ 5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,5% και ΜεΡΑ25 3%.

Σε ότι αφορά την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν ένας στους τέσσερις (ποσοστό 22%) πολίτες προτιμούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ως διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα και ακολουθεί ο Αλέξης Χαρίτσης με ποσοστό 14%. Τους πολίτες ανησυχεί πρωτίστως η οικονομία (43%) και μετά για η τουρκική προκλητικότητα (32%) και η πανδημία (20%).

Επίσης, ζητούν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, (επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ ζητά το 30% και στρατιωτική απάντηση το 21%), ενώ εγκρίνουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε ποσοστό 46% έναντι 38% που επιθυμεί να παραμείνει ίδια.

Ταυτόχρονα οι πολίτες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που οι περισσότεροι την προσδιορίζουν «μετά το 2023» (39%), ενώ το (28%) τη βλέπει να έρχεται το 2022.

Σχετικά με τον COVID-19 φαίνεται η πλειοψηφία να εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%), σημαντικό όμως ποσοστό (35%), δεν τους εμπιστεύεται πια.

Ταυτόχρονα 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού όταν αυτό υπάρξει κι εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ 30% δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας και παρά την αύξηση των κρουσμάτων, η συντριπτική πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, με ένα σημαντικό ποσοστό (25%) να κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».

Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών προσώπων, ο υπουργός εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αξιολογείται πρώτος (6,8%) γεγονός που καταδεικνύει ότι ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών που εκτιμούν ότι διαχειρίζεται με επιτυχία την κρίση με την Τουρκία. Ακολουθούν ο Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης (6,7%), ο Τάκης Θεοδωρικάκος (6,3%), Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης (6%), Μάκης Βορίδης (5,9%) και τελευταίος ο Νίκος Δένδιας με μόλις 5,8%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ