Άνοδος στη Wall Street λίγο πριν τη δεύτερη τηλεμαχία Τραμπ – Μπάιντεν


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Με άνοδο έκλεισε την Πέμπτη (22/10), το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Steet, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή του δεύτερου debate μεταξύ των δύο υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν.

Οι επενδυτές είδαν με αισιοδοξία τις δηλώσεις της Νάνσι Πελόζι για την πορεία των διαπραγματεύσεων του Κογκρέσου με τον Λευκό Οίκο για ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 152,84 μονάδων (+0,54%), στις 28.363,66 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 21,31 μονάδες (+0,19%), στις 11.506,01 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 17,93 μονάδων (+0,52%), στις 3.453,49 μονάδες.

Κέρδη για το πετρέλαιο

Με κέρδη έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Πέμπτη.

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το νέο πακέτο ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας ενίσχυσαν τις προοπτικές για ζήτηση του αργού.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου κέρδισε 61 σεντς ή 1,5% και έκλεισε στα 40,64 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου πρόσθεσε 73 σεντς ή σχεδόν 1,8% στα 42,46 δολ. το βαρέλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ