Πρόταση δυσπιστίας κατά Σταϊκούρα: Το «ματς» στη Βουλή και το αυτογκόλ Τσίπρα που βλέπει η κυβέρνηση


Ως δώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα υποδέχονται στην κυβέρνηση την πρόταση δυσπιστίας κατά του «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα, του τρίτου κατά σειρά υπουργού Οικονομικών στα μεταπολιτευτικά χρονικά εναντίον του οποίου χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό όπλο.

Η διαδικασία, η εκκίνηση της οποίας είναι προγραμματισμένη για τις έξι το απόγευμα, αποτελεί για την πλειοψηφία μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναδείξει και να αποδείξει το στρατηγικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ. «Η κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Ελλάδα είναι θωρακισμένη. Ορίζεται από τα δικαιώματα που δίνει στις μειοψηφίες. Το πιο οξύ είναι η πρόταση μομφής. Όταν ασκείται καταχρηστικά, είναι πραγματικό φαρμάκι. Αυτή η αναφορά η σημερινή περίσταση.» αυτή η αναφορά του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη από του βήματος της Βουλής την Παρασκευή συμπυκνώνει το ένα σκέλος της κυβερνητικής ερμηνείας στην πρωτοβουλία Τσίπρα.

Κι εάν ο εξ’απορρήτων του πρωθυπουργού, απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε σε καυστικό τόνο ότι «θα χρειαστεί να θυσιάσετε το Σαββατοκύριακό σας», είναι σαφές ότι στην τριήμερη συζήτηση που θα ξεκινήσει σε λίγες ώρες η συμπολίτευση ετοιμάζει μια κατά μέτωπο επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε καταγράφηκε ήδη στα πρακτικά και θα αναδειχθεί περαιτέρω ότι αντιπολιτευτικές αιτιάσεις στις οποίες εδράζεται η πρόταση δυσπιστίας ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνονται στον απολογισμό των πεπραγμένων της δικής του κυβέρνησης. Αυτή δεν είναι άλλη από την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία για την κυβέρνηση μια επιπλέον απόδειξη της αδυναμίας-σκόπιμης ή μη-της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αφενός να πιάσει τον σφυγμό της κοινωνίας. Αφετέρου να διαβάσει την πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι δυο εξωγενείς προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας στην τρέχουσα περίοδο. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ξεκάθαρο πολιτικό αυτογκόλ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την οποία όπως έλεγαν κοινοβουλευτικές πηγές, η πλειοψηφία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα κλείσει στα καρέ της.

Η κυβέρνηση έχει σηκώσει το κοινοβουλευτικό γάντι και μένει να αποδειχθεί μέσα στις επόμενες ώρες εάν ο πρωθυπουργός σκοπεύει να προβεί και σε έναν αιφνιδιασμό. Σε κάθε περίπτωση όπως σημείωναν κοινοβουλευτικές πηγές, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα έχει αυστηρούς χρονικούς περιορισμούς με δεδομένα τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο αλλά και τις τεχνικές δυσκολίες που αφορούν στο σκέλος της ψηφοφορίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ