Μάσκα: προστασία ή αναγκαίο κακό; Ώρα για συμφιλίωση

Μάσκα: μιας χρήσης, υφασμάτινη, με σχέδια ή χωρίς, επώνυμη, από φαρμακείο ή μοδάτο κατάστημα και φυσικά super market..  Οι επιλογές πολλές καθώς και η χρήση πλέον υποχρεωτική εντός, εκτός και επι τα αυτά!

Η μάσκα εξαιτίας του κορονοϊού είναι στην καθημερινότητα μας πλέον και δεν είναι λίγοι εκείνοι που νιώθουν ότι για όσο φορούν την μάσκα πνίγονται. Είναι ένα πολύ δυσάρεστο συναίσθημα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αφού το να φοράμε μάσκα είναι υποχρεωτικό.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κόλπα για να καταφέρεις να αντιμετωπίσεις αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα για όσο φοράς την μάσκα. Έτσι θα καταφέρεις να προφυλάξεις εσένα και τους γύρω σου από τον κορονοϊό και δεν θα είσαι έτοιμη να πάθεις κρίση πανικού παράλληλα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να συγκεντρώσουμε αυτά τα 6 κόλπα και να τα μοιραστούμε μαζί σας. Έχουμε την ελπίδα και την πεποίθηση ότι θα σας βοηθήσουν πολύ αφού κι εμείς έχουμε δοκιμάσει τα περισσότερα από αυτά και είδαμε αποτελέσματα. Διαβάστε παρακάτω:

Ασκήσεις αναπνοής
Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις κάθε φορά που νιώθεις ότι εξαιτίας της “πνίγεσαι” είναι να κλείσεις τα μάτια και να επικεντρωθείς στον ήχο της αναπνοής σου. Έτσι θα διαπιστώσεις ότι αναπνέεις κανονικά και ότι αυτό που βιώνεις δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από την γιόγκα, τις πιλάτες ή τον διαλογισμό μπορείς να αναπτύξεις ακόμη περισσότερο αυτό το κόλπο.

Κάνε διάλειμμα
Εκείνοι κι εκείνες που φορούν μάσκα στην δουλειά, στο σχολείο ή στην σχολή, έχουν το δικαίωμα να κάνουν ένα διάλειμμα από την μάσκα μέσα στην μέρα. Όταν νιώθεις την ανάγκη λοιπόν, να ζητάς να βγεις για λίγο έξω χωρίς μάσκα. Μην το υποτιμάς.

 Άλλαξε άρωμα
Τα αρώματα πολλές φορές λειτουργούν σαν flashbacks αναμνήσεων. Αυτό σημαίνει ότι η αγαπημένη σου κολόνια μπορεί να σου θυμίσει τις μέρες που μπορούσες να κυκλοφορήσεις στους δρόμους της πόλης σου χωρίς μάσκα. Άλλαξε άρωμα λοιπόν για να επικεντρωθείς στο παρόν και να μην σε πιάνει στρες.
Άκου μουσική
Η μουσική λειτουργεί αγχολυτικά και αυτό είναι δεδομένο. Όταν λοιπόν νιώθεις ότι η μάσκα σε πνίγει το αγαπημένο σου τραγούδι μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς. Η μουσική ανακουφίζει τα νεύρα, το στρες, την θλίψη. Σίγουρα θα ανακουφίσει και το δυσάρεστο συναίσθημα που σου προκαλεί.  Μην την υποτιμάς και βαλ’την στην καθημερινότητα σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here