Χρυσή Αυγή: Φεύγουν για τα κελιά οι καταδικασθέντες – Σε ποιες φυλακές μεταφέρονται


Έτοιμα είναι τα φυλακιστήρια για τους καταδικασθέντες στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι καταδικασθέντες στην πλειονότητα θα οδηγηθούν στις φυλακές Δομοκού, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταχθούν στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων.

Ωστόσο, λόγω των μέτρων για τη πρόληψη του κορονοϊου, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν αναμένεται να ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία της μεταγωγής στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο. Μετά από συνεννόηση των αρμόδιων Αρχών, αστυνομικός θα μεταβεί στην Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να παραλάβει τα έγγραφα και να τα επιδώσει στη συνέχεια στο αρμόδιο τμήμα για τη μεταγωγή των καταδικασθέντων.

Έφεση καταθέτει ο Λαγός

Στο μεταξύ, μόλις λίγες ώρες μετά την τελική απόφαση, ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός καταθέτει έφεση δια του συνηγόρου του για τη σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Αναμένεται να υποβάλει το εφετήριο στη νομική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να μην κινηθεί η διαδικασία άρσης ασυλίας του.

Ήδη, το απόσπασμα της απόφασης που αφορά στον Γιάννη Λαγό διαβιβάζεται εντός της ημέρας μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ