Oruc Reis: Πού είναι τώρα το τουρκικό ερευνητικό – Σε πλήρη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις


Oruc Reis: Μπορεί η Τουρκία να απευθύνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα εκκλήσεις για διάλογο, ωστόσο επί του πεδίου οι έρευνες συνεχίζονται, με το τουρκικό ερευνητικό είτε να πλησιάζει είτε να απομακρύνεται από τα 12 ναυτικά μίλια από τις ελληνικές ακτές, παραμένοντας όμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Έτσι, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημέρίδα Χουριέτ, η Άγκυρα απέστειλε επίσημη πρόσκληση στην Αθήνα για την πραγματοποίηση της 4ης συνάντησης στρατιωτικών αντιπροσωπειών μεταξύ των δύο χωρών στην Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικές πηγές ασφαλείας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αναμένεται απάντηση.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, η Τουρκία θέλει να ανοίξουν όλα τα θέματα στις διαπραγματεύσεις, στόχος είναι να λυθούν στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, των καλών σχέσεων και του διαλόγου αλλά τετελεσμένα δεν θα επιτραπούν.

Κυβερνητική πηγή μιλώντας στο Newsbomb.gr, ωστόσο, σημείωνε πως ο διάλογος με την Τουρκία είναι πάντα ευπρόσδεκτος ωστόσο όσο το Oruc Reis παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, συζήτηση δεν υπάρχει. Η ίδια πηγή τόνισε πως «από την άλλη, διάλογος για ζητήματα που εμείς δεν αναγνωρίζουμε επίσης δεν μπορεί να υπάρξει».

Λίγο μετά τις 14:30 της Παρασκευής το Oruc Reis βρισκόταν σε απόσταση 29,5 ναυτικών μιλών από το Καστελόριζο και 40 ναυτικών μιλίων από την Ρόδο.

Δείτε το στον χάρτη:

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις

Την ώρα που το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis «σαρώνει» την ελληνική υφαλοκρηπίδα, φτάνοντας μια ανάσα από την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να δίνουν τις δικές τους απαντήσεις στους Τούρκους και μάλιστα, επί του πεδίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ