Κορονοϊός: Η Γερμανία περιμένει το εμβόλιο στις αρχές του 2021


Κορονοϊός-Όλες οι ειδήσεις: Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν, η χώρα είναι πιθανό να μπορεί να διαθέσει στους πολίτες της το εμβόλιο κατά του ιού στις αρχές του 2021.

Σε δηλώσεις που έκανε στο «Der Spiegel» ο Γενς Σπαν, υπογράμμισε πως η Γερμανία εμφανίζεται έτοιμη ακόμα και να μεταφέρει πλεονάζουσες δόσεις του εμβολίου σε άλλες χώρες, από τη στιγμή που θα έχει καλύψει τις δικές τις ανάγκες στη μάχη καταπολέμησης του κορονοϊού.

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας υποστήριξε πως από τη στιγμή που το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο, τότε θα μπορεί να γίνει εμβολιασμός μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που το επιθυμεί, σε διάστημα έξι ως επτά μηνών. «Φυσικά, το καλύτερο θα ήταν ένα εμβόλιο να μπορεί να προλάβει νέες μολύνσεις. Αλλά θα είναι επίσης ωφέλιμο να κάνει περισσότερο ήπια την πορεία της νόσου», είπε χαρακτηριστικά ο Γενς Σπαν ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως η εφημερίδα «Bild» υποστηρίζει ότι δεν αποκλείεται να αρχίσει ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού ακόμα και μέσα στο 2020. Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας έχει σχεδιάσει τη λειτουργία 60 εμβολιαστικών κέντρων για να μπορέσει να διασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες αποθήκευσης των εμβολίων.

Ο Σπαν από την πλευρά του στις δηλώσεις του ξεκαθάρισε πως η Γερμανία έχει εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις εμβολίου από αυτές που θα χρειαστεί, κάτι που την καθιστά ικανή είτε να πουλήσει τις πλεονάζουσες, είτε να τις χαρίσει σε φτωχότερες χώρες. Ο καθορισμός των ομάδων πληθυσμού που θα εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα θα γίνει από το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, ενώ θεωρείται δεδομένο πως πρώτοι θα είναι στη λίστα όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ