Τουρκικό θράσος για S-400 με υποδείξεις προς NATO: «Άλλοι σύμμαχοι χρησιμοποιούν S-300»


Φωτογραφίζει την Ελλάδα στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Με περισσό θράσος, για άλλη μια φορά η Τουρκία, απαντάει αυτή τη φορά στο NATO, με αφορμή τη δοκιμή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας κάνει υποδείξεις στη Βορειοατλαντική Συμμαχία αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει «να αφήσει τη ρητορική που επιδεινώνει τις σχέσεις τους».

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ζητά μάλιστα από τους… συμμάχους και εναλλακτικές λύσεις αναφορικά με τους S-400: «Η προσδοκία μας από τους φίλους και τους συμμάχους μας είναι να επικεντρωθούμε στη συζήτηση εναλλακτικών λύσεων στους S-400 και σε λογικά τεχνικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, αντί της ρητορικής που οδηγεί σε επιδείνωση των σχέσεών μας».

«Οι έλεγχοι δοκιμών και συστημάτων πραγματοποιούνται ως μέρος της φυσικής διαδικασίας στο πλαίσιο των προετοιμασιών του προμηθευμένου συστήματος υπεράσπισης αέρα S-400 Long Range» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Όπως τα S-300 που χρησιμοποιούνται από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα και χωρίς να ενσωματωθεί σε κανένα σύστημα ελέγχου της διοίκησης του ΝΑΤΟ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ