Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Από ποια ΕΣΣΟ αναμένεται να ξεκινήσει το 12μηνο


Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί, μέσα στις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021

Με γοργούς ρυθμούς κινούνται οι διαδικασίες ώστε πολύ σύντομα να εφαρμοστεί η αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά τρεις μήνες, δηλαδή από τους 9 στους 12. Η κυβέρνηση με αυτή την κίνηση θέλει να επιτύχει την μεγαλύτερη επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων, ενώ παράλληλα έχουν γίνει και κινήσεις για περαιτέρω ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο.Β.Α.) το 2021, την ώρα που ο ελληνικός στρατός βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση λόγω των τουρκικών προκλήσεων.

Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναμένεται να πραγματοποιηθεί, μέσα στις πρώτες ΕΣΣΟ του 2021 με τις πληροφορίες να αναφέρουν συγκεκριμένα από την δεύτερη κιόλας του έτους.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ο Ελληνικός Στρατός διαθέτει την παρούσα περίοδο με εννέα μήνες θητεία περί τους 35.000 άνδρες. Με την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 45.000 στρατευσίμους, μπορεί και παραπάνω, αλλά η αύξηση μόνο προσωρινό χαρακτήρα μπορεί να έχει.

Το πρόβλημα για τον Ε.Σ. είναι ότι οι ΕΣΣΟ αποδίδουν συνέχεια όλο και λιγότερους κληρωτούς και μάλιστα με θεαματική πτώση. Αιτία η υπογεννητικότητα που κινείται σε επίπεδα που δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος και η μείωση του πληθυσμού η οποία τα επόμενα χρόνια θα είναι συνεχής και ραγδαία.

Έτσι μοιραία η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει και την απόδοση των κλάσεων. Μέτρα όπως η αύξηση η θητείας θα διορθώσουν μόνο προσωρινά ένα πρόβλημα το οποίο θα διογκώνεται συνέχεια, μέχρι του σημείου που καμία αύξηση σε θητεία δεν θα μπορεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ