Θεοχάρης στη Βουλή:: Ο ΣΥΡΙΖΑ πόνταρε στην καταστροφή και απέτυχε παταγωδώς

«Ο κ. Τσίπρας δεν είχε το σθένος να κάνει πρόταση μομφής στην κυβέρνηση συνολικά και κρύβεται πίσω από τον πτωχευτικό», ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στη Βουλή και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για άστοχη κριτική.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επένδυσε στην πτώχευση του ελληνικού τουρισμού αλλά απέτυχε για μια ακόμα φορά. Έπαιξε με την εργασία και το μέλλον χιλιάδων εργαζομένων στον τουριστικό τομέα, διαψεύστηκε για μια ακόμα φορά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πολιτική της καμένης γης, πόνταρε στην καταστροφή και απέτυχε παταγωδώς», είπε ο υπουργός Τουρισμού που επικαλέστηκε στοιχεία για την προτίμηση των ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε στον τομέα ευθύνης του, λέγοντας ότι από την κυβέρνηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε ένα πρωτοφανές πρόγραμμα στήριξης, εν μέσω πανδημίας, χάρη στο οποίο άντεξε ο τουρισμός και όσοι άλλοι κλάδοι έχουν πληγεί.

«Είμαστε η μόνη χώρα με τέτοιο εκτεταμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού. Συνεργαστήκαμε με τους υγειονομικούς, φτιάξαμε πρωτόκολλα για κάθε δραστηριότητα. Φτιάξαμε πιστοποιήσεις και εκπαιδεύσεις και εκπαιδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό, στα νέα πρωτόκολλα», είπε απαντώντας στα πυρά που δέχεται από την αντιπολίτευση ότι ο τουρισμός άνοιξε χωρίς σχέδιο. Ιδίως για τη θωράκιση των συνόρων, ο Χάρης θεοχάρης επισήμανε ότι υπήρξε στενή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ και αναφέρθηκε και στο σύστημα ελέγχων.

«Ανοίξαμε με το πρωτοπόρο σύστημα ΕΥΑ που μας επέτρεψε να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των ελέγχων μέχρι και 4 φορές και πάντως 2,5 φορές πάνω από τον μέσο όρο», είπε ο υπουργός Τουρισμού και πρόσθεσε ότι ενισχύθηκε και ο εσωτερικός τουρισμός για τον οποίο προανήγγειλε νέα προγράμματα χειμερινού τουρισμού ή επέκταση αυτών που ήδη έχουν προβλεφθεί για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού, του χρόνου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μιλησε και η παγκοσμια σταθερα ανικανοτητας.Θεοχαρης η μοναδα ρεζιλεματος παγκοσμιως.Και με δικους σας αριθμους.Θα μου πεις,Γερμανοδουλο πρωθυπουργο εχουμε,σιγουρα οι υπουργοι ειναι απ΄τα lidl.Υπαρχουν φυσικα και εξαιρεσεις.καποιοι ειναι απο κινεζικο[εξω Δενδιας και κανα δυο αλλοι]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ