Ο καιρός σήμερα Κυριακή, 25 Οκτωβρίου

Καιρός: Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Άστατο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ σε αρκετές περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία και από το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Το βράδυ και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Αραιές νεφώσεις στην Αττική που τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν με τον καιρό από το απόγευμα γενικά αίθριο. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί στα δυτικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 14 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές μεμονωμένες καταιγίδες. Ο καιρός θα εμφανίσει βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 10 και 21 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη Θράκη αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα και από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Ο καιρός από το απόγευμα βαθμιαία θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Στα βόρεια μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Άνεμοι: Στα βόρεια νοτίων διευθύνσεων 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφορ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα ορεινά η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές αρχικά στις Κυκλάδες και βαθμιαία στην Κρήτη.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά βαθμιαία έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ