Κορονοϊός: Περισσότερα από 42,45 εκατ. κρούσματα μόλυνσης – 1.146.763 οι νεκροί παγκοσμίως


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Περισσότεροι από 42,45 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναφερθεί να έχουν μολυνθεί από το νέο κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ 1.146.763 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Τα κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγραφεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από τον εντοπισμό των πρώτων περιστατικών μόλυνσης στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Τα νεότερα για το εμβόλιο

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άνθονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι θα έχει ξεκαθαρίσει στις αρχές Δεκεμβρίου, αν ένα εμβόλιο κατά της πανδημίας COVID-19 θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό, ενώ εκτεταμένος εμβολιασμός δε θα είναι πιθανό να γίνει μέχρι το 2021, αλλά αργότερα.

“Θα γνωρίζουμε αν το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ή τις αρχές Δεκεμβρίου,” δήλωσε ο Φάουτσι στο BBC.

“Όταν μιλάμε για τον εμβολιασμό ενός ουσιαστικού ποσοστού του πληθυσμού, ώστε να μπορείς να έχεις μία σημαντική επίδραση στη δυναμική του ξεσπάσματος [της πανδημίας], αυτό δεν είναι πιθανό να συμβεί μέχρι το δεύτερο ή το τρίτο τρίμηνο του έτους [2021].”

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ