Πρόταση μομφής – Βαρουφάκης: Έκτρωμα ο πτωχευτικός νόμος – Αποχώρησε το ΜεΡΑ 25 από την Βουλή


Σφοδρή επίθεση του Γιάνη Βαρουφάκη κατά κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ  επί της πρότασης δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «μετέτρεψαν σε χρεοδουλοπαροικία τη χώρα με τέσσερα μνημόνια».

«Το 1980 και το 2000 πάρα πολλοί αναρωτιόντουσαν “γιατί μας βάζουν στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, στο ευρώ; Τι έχει να προσφέρει η Ελλάδα; Τι παράγει η Ελλάδα;”. Η απάντηση είναι ότι είχαμε πάρα πολύ χαμηλό ιδιωτικό χρέος και μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Οι άνθρωποι μπορεί να έβγαζαν λίγα χρήματα αλλά είχαν το σπίτι τους και δεν χρώσταγαν. Αυτό είναι ένα όνειρο για Γερμανούς, Γάλλους, ξένους τραπεζίτες. Σήμερα φαίνεται ήρθε η ώρα να πάρουν αυτές τις περιουσίες. Ο πτωχευτικός νόμος ουσιαστικά βάζει στη μέγγενη της ιδιωτικής χρεοδουλοπαροικίας το 81% των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, όλων των επιχειρήσεων για την ακρίβεια, και 600.000 οικογένειες. Εμείς το ΜέΡΑ25, δεν πρόκειται να συμμετάσχουμε σε αυτό κάνουν εκεί μέσα, αυτή τη στιγμή στην ολομέλεια, μια απίστευτη κοκορομαχία, που μιλάνε επί παντός του επιστητού, για να μην μιλήσουν γι΄αυτό. Γι΄αυτό το έγκλημα που επιτελείται εναντίον των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Εμείς σηκώνουμε το θέμα του πτωχευτικού. Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτή την κοκορομαχία που το σκεπάζει».

Παράλληλα, από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε την αποχώρηση των βουλευτών του ΜεΡΑ 25 κάνοντας λόγο για διαδικασία οπερέτα αρνούμενος όπως είπε «να γίνουμε συνεργοί στην αποσιώπηση του Πτωχευτικού μέσα από την Οπερέτα του κ. Τσίπρα με την οποία ο κ. Μητσοτάκης θα περάσει σιωπηλά τον Πτωχευτικό».

«Το ΜέΡΑ25 αποχωρεί από τη διαδικασία καταγγέλλοντας την συνέργεια κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφαρμογή του 4ου Μνημονίου του κ. Τσίπρα και στο 1ο Πολυνομοσχέδιο του 5ου Μνημονίου. Τον Πτωχευτικό σας Νόμο κ. Μητσοτάκη».

Παράλληλα, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «την περασμένη Πέμπτη δεν ήρθε να υπερασπιστεί αυτό το καίριο νομοσχέδιο» και «επιστράτευσε» τον κορονοϊό, για να συγκαλύψει το έκτρωμα του πτωχευτικού νόμου. Και το κατάφερε καθώς η κοινή γνώμη δεν άκουσε καν τι ειπώθηκε εδώ μέσα».

Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «στο όνομα του πατριωτισμού και της ανάπτυξης δρομολογεί τη γενικευμένη λεηλασία από ξένα ταμεία, ώστε ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία ή όποιο κομμάτι ιδιωτικής περιουσίας να παίρνει, μέσω Υπερταμείου, τον δρόμο για την Τρόικα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ