Πρόταση μομφής – Γεννηματά: Ο Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του Μητσοτάκη


Βουλή – Πρόταση μομφής: Τα βέλη της κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έστρεψε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, κυρία Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά του Χρήστου Σταϊκούρα στη Βουλή.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος πολιτικός χορηγός του κ. Μητσοτάκη και της Δεξιάς. Αφήστε το κύριε Τσίπρα, δεν το έχετε με την αντιπολίτευση. Καλύπτει εδώ και καιρό αυτό το κενό το ΚΙΝΑΛ. Έχουμε ανοιχτή πολιτική διαμάχη με υπουργούς που διακρίνονται από ανοιχτό πολιτικό θράσος», είπε κατά την έναρξη της ομιλίας της η κυρία Γεννηματά.

Δείτε την ομιλία της:

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, τόσο για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, όσο και στην αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού.

«Εγκαλούμε εσάς και την κυβέρνησή σας. Με την πολιτική προχειρότητας και βλέπουμε και κάνουμε. Χωρίς κανένα σχέδιο. Χωρίς εθνική γραμμή και αρραγές εθνικό μέτωπο. Αδύναμοι να υπερασπιστείτε αποκλειστικά τα εθνικά μας θέματα. Αφήσατε τον Ερντογάν να κάνει έρευνα εντός των 12 μιλίων», τόνισε.

Στη συνέχεια η κυρία Γεννηματά κλιμάκωσε την επίθεσή της ενάντια του πρωθυπουργού λέγοντας, «αφήνετε χώρο με την πολιτική σας στον κ. Ερντογάν να δημιουργεί τετελεσμένα σε βάρος της πατρίδας. Η μυστική και φανερής σας διπλωματία, κατάφερε να μπει ο Ερντογάν στα 12 ναυτικά μίλια. Έχετε αναλάβει προσωπικά την ευθύνη για όσα συμβαίνουν από τη στιγμή που αρνηθήκατε να συγκαλέσετε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Αλλά δεν έχετε λευκή επιταγή. Εσείς χάσατε τον έλεγχο στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Από εδώ και πέρα θα λέμε για τον κορονοϊό, κάθε χθες και καλύτερα. Ξέρουμε τι έγινε με τον τουρισμό, τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, τα σχολεία, με το άνευ όρων άνοιγμα των συνόρων. Η κατάσταση από τον Αύγουστο γινόταν δύσκολη. Και εσείς φτιάξατε έναν χάρτη και τον παρακολουθούσατε να αλλάζει χρώμα. Βλέπατε τον χάρτη να γίνεται κόκκινος και δεν κάνατε τίποτα».

Η ίδια υποστήριξε πως σήμερα δεν ισχύει καμία προστασία πρώτης κατοικίας, γιατί έληξε το προηγούμενο πλαίσιο, και δεν υπήρξε καμία παράτασή του. Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άνοιξε το δρόμο γι’ αυτή την εξέλιξη μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ