Πιάστηκε ο αυχένας σας; Αυτές οι δύο ασκήσεις θα σας σώσουν στο λεπτό


Ξυπνήσατε το πρωί και έχετε ένα έντονο πιάσιμο στον αυχένα (σβέρκο) από τον ύπνο; Κουραστήκατε από την καθιστική εργασία στο γραφείο και θέλετε να κάνετε κάτι για να ξεπιαστείτε;

Ο “κόμπος” που πολλές φορές έχουμε στο σβέρκο μας εμποδίζει να συνεχίσουμε ομαλά τις δραστηριότητές μας, αφού ακόμα και η πιο απλή κίνηση του κεφαλιού μας προκαλεί έναν ελαφρύ πόνο.
Δείτε τι συμβουλεύει η Allyn Kakuk, ειδική φυσιοθεραπεύτρια στην κλινική Mayo στις ΗΠΑ για να ανακουφίσουμε γρήγορα τον πιάσιμο στο σβέρκο:

Βήμα 1: Εντοπίστε το σημείο που είναι ο “κόμπος”. Αν είναι στη δεξιά πλευρά του αυχένα σας ή στο επάνω μέρος της πλάτης, τοποθετήστε το δεξί χέρι σας στην περιοχή. Αν είναι στην αριστερή πλευρά, χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι.

Βήμα 2: Σπρώξτε τον κόμπο με τα δάχτυλά σας, ασκώντας σταθερή πίεση. Προσοχή: Αυτό μπορεί να σας πονέσει. Αλλά είναι ένα “αναγκαίο κακό” που μπορείτε να αντέξετε, αφού, άλλωστε, δεν είναι ένας πολύ έντονος ο πόνος. Αν δεν μπορείτε να πιάσετε καλά το σημείο, χρησιμοποιήστε μια μπάλα του τένις ή κάποιο άλλο μη-αιχμηρό αντικείμενο. Δοκιμάστε αν θέλετε να ακουμπήσετε με πλάτη στον τοίχο για καλύτερη μόχλευση και έλεγχο της πίεσης.

Βήμα 3: Γυρίστε το κεφάλι σας ελαφρώς προς την αντίθετη κατεύθυνση από την κράμπα και λυγίστε το διαγωνίως, σαν να προσπαθείτε να αγγίξετε τη μασχάλη σας με το πηγούνι σας. Η ενεργοποίηση του πιασμένου μυ σε συνδυασμό με την πίεση, μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε το πιάσιμο.

Βήμα 4: Επαναλάβετε τα βήματα 1 έως 3 περίπου 20 φορές στη σειρά. Στη συνέχεια κάντε μερικές καλές εκτάσεις χεριών και λαιμού.

Διαβάστε πάνω απο 9000 ιατρικά άρθρα και 500 επιστημονικές απόψεις στο HealthOnline.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ