ΔΕΗ νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος: Πότε ξεκινάει το ωράριο χειμερινής περιόδου – Ποιες ώρες αφορά


ΔΕΗ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος. 

Το Νυχτερινό ρεύμα Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης – Οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης -Ημέρας- και με μειωμένη τιμή -Νύχτας- στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Από την 1 Νοεμβρίου 2020 αρχίζει η εφαρμογή του Νυχτερινού Οικιακού Τιμολογίου για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 και θα ισχύσει έως τις έως 30 Απριλίου 2021.

Αναλυτικά,

Ωράριο Χειμερινής περιόδου από 1 Νοεμβρίου 2020 έως 30 Απριλίου 2021

• 02:00-08:00 και 15:00-17:00, για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών

• 02:00-08:00 και 15:30-17:30, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο

Το Οικιακό Νυκτερινό Τιμολόγιο με συνεχές ωράριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δεν χορηγείται πλέον. Ισχύει για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του δικτύου διανομής δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε από τα κατά τόπους γραφεία εξυπηρέτησης για τις περιοχές που λειτουργεί το σύστημα ΤΑΣ.

Διαδικασία χορήγησης

Στην περίπτωση που επιθυμείτε το Οικιακό Τιμολόγιο με Χρονοχρέωση, απαιτείται:

1. Να επισκεφτείτε το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης για Υπηρεσίες Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας μαζί σας ένα λογαριασμό ρεύματος, την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να:

· Υποβάλετε σχετική αίτηση.

· Καταβάλετε 34 ευρώ πλέον ΦΠΑ, που αποτελεί τη συμμετοχή σας στις δαπάνες στις οποίες υποβάλλεται ο ΔΕΔΔΗΕ.

2. Να επισκεφτείτε οποιοδήποτε Κατάστημά της ΔΕΗ, έχοντας μαζί σας την αστυνομική σας ταυτότητα και αποδεικτικό του ΑΦΜ σας, ώστε να υπογράψετε νέα Σύμβαση Προμήθειας στο όνομά σας.

Ένα νέο πακέτο μέτρων που θα ανακουφίσει τους πελάτες της ΔΕΗ ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Στάσσης.

Το νέο εκπτωτικό πακέτο αφορά οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές. Επιπλέον, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ένα νέο οικιακό τιμολόγιο με σταθερή χρέωση, χωρίς κλιμάκια κατανάλωσης και ρήτρες αναπροσαρμογής.

Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής για τους πελάτες της ΔΕΗ:

  • Δωρεάν πάγιο για όλους,
  • Επιπλέον Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες,
  • Έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh,
  • Διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ.

«Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Στάσσης.

Ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών θα γίνεται δωρεάν σε ένα νέο νούμερο το 800-900-1000. Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

Επιπλέον, η ΔΕΗ ανακοίνωσε ένα νέο οικιακό τιμολόγιο με σταθερή χρέωση, χωρίς κλιμάκια κατανάλωσης και ρήτρες αναπροσαρμογής, το οποίο ονομάζεται «myHomeEnter». Το νέο πρόγραμμα 24μηνης διάρκειας διατίθεται με έκπτωση 100 ευρώ στον πρώτο λογαριασμό, για όσες συμβάσεις υπογραφούν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Το νέο πρόγραμμα της ΔΕΗ προβλέπει:

  • Χαμηλότερη χρέωση ενέργειας σε σχέση με τα ισχύοντα τιμολόγια και χαμηλό πάγιο (χρέωση ενέργειας 0,105 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,07897 ευρώ ανά κιλοβατώρα για το νυχτερινό με πάγιο 1,5 ευρώ το μήνα).
  • Έκπτωση συνέπειας και επιπλέον 2% έκπτωση για εξόφληση με πάγια εντολή.
    100 ευρώ έκπτωση στον πρώτο λογαριασμό, για νέους και υφιστάμενους πελάτες που θα επιλέξουν μηνιαίο ηλεκτρονικό λογαριασμό και για αιτήσεις που θα υποβληθούν ως τις 30 Νοεμβρίου. Η έκπτωση των 100 ευρώ εφαρμόζεται στον 1ο λογαριασμό. Αν η έκπτωση δεν εξαντληθεί στον 1ο λογαριασμό, θα πιστωθεί σε επόμενους.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας ΔΕΗ

Επικοινωνήστε με τη ΔΕΗ τηλεφωνικά, καλώντας ΔΩΡΕΑΝ το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, στο τηλεφωνικό κέντρο 800-900-1000 για οποιοδήποτε αίτημα ή πληροφορία.

Για κλήσεις από το εξωτερικό μπορείτε να καλείτε στο +30 211 211 0770

Ωράριο Λειτουργίας:

Δευτέρα – Παρασκευή 7:00 π.μ. έως 9:00 μ.μ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ