Κορονοϊός: Λιγότερο από το 4% των κατοίκων της Γουχάν εμφάνισε αντισώματα

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Πολύ μικρό ποσοστό των κατοίκων της πόλης που έγινε επίκεντρο της πανδημίας αρχικά εμφάνισε αντισώματα κατά του ιού.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από το Νοσοκομείο Τονγκτζί, του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χουατζόνγκ της Γουχάν, λιγότερο από το 4% του πληθυσμού της πόλης εμφάνισε αντισώματα κατά του του κορονοϊού SARS-CoV-2 στα σχετικά τεστ που διενεργήθηκαν.

Το ποσοστό αυτό οδηγεί στη διαπίστωση πως χωρίς την πραγματοποίηση εμβολιασμών, δύσκολα θα αποκτηθεί συλλογική ανοσία («αγέλης») σε ένα πληθυσμό. Επίσης, σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι έχουν ήπια ή καθόλου συμπτώματα της νόσου Covid-19, πιθανώς δεν αναπτύσσουν μακρόχρονα αντισώματα με φυσικό τρόπο.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open»», με τους ερευνητές να πραγματοποιούν δειγματοληπτικά τεστ αντισωμάτων σε 35.040 άτομα άνω των 18 ετών μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Κανένας συμμετέχων δεν είχε μόνο αντισώματα IgΜ, ενώ το 3,2% είχαν αντισώματα IgG. Μόνο το 0,7% είχαν και τα δύο είδη αντισωμάτων.

Το 3,9% είχαν το ένα από τα δύο είδη αντισωμάτων, με το ποσοστό να είναι μεγαλύτερο στους κατοίκους των αστικών περιοχών (4,4%) έναντι των προαστίων και της πέριξ επαρχίας (2,9%). Περισσότερες γυναίκες είχαν αντισώματα (4,4%) έναντι των ανδρών (3,3%), ενώ το ποσοστό αντισωμάτων αυξανόταν με την ηλικία και στα άτομα άνω των 60 ετών έφθανε το 9,2%.

Οι ερευνητές επίσης ανέφεραν ότι, όπως φαίνεται και από το ποσοστό των κατοίκων με αντισώματα, ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων εκτιμάται ότι είναι αρκετά μεγαλύτερος από τα διαγνωσμένα μέσω μοριακών τεστ.

Δείτε ΕΔΩ την επιστημονική δημοσίευση

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here