Η «γκάφα» του Μπάιντεν και το «κάρφωμα» του Τραμπ για την υποστήριξη των media


Ο Τζο Μπάιντεν μπέρδεψε το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ σε διάρκεια συνέντευξής του, με τον Αμερικανό Πρόεδρο να υποστηρίζει μέσα από το Twitter πως η «βιομηχανία» των Fake News συνεχίζει να στηρίζει τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές.

Στη διάρκεια της παρουσίας του στην εκστρατεία «I Will Vote», ο Τζο Μπάιντεν θέλησε να εξηγήσει το γιατί είναι σημαντικό να εκλεγεί ο ίδιος αντί του Ντόναλντ Τραμπ στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, ωστόσο, τα… μπέρδεψε και ανέφερε αρκετές φορές το όνομα «Τζορτζ».

Οι Αμερικανοί αναλυτές εικάζουν πως μπέρδεψε τον Ντόναλντ Τραμπ με τον Τζορτζ Μπους, ενώ η σύζυγός του που ήταν δίπλα του εκείνη τη στιγμή φάνηκε πως ήρθε σε εξαιρετικά άβολη θέση.

«Τέσσερα ακόμα χρόνια με τον Τζορτζ, αμ…, με τον Τζορτζ… θα μας βρει σε μια θέση που αν ο Τραμπ εκλεγεί θα είμαστε σε έναν διαφορετικό κόσμο», ήταν η επίμαχη ατάκα του Μπάιντεν που έγινε viral στο διαδίκτυο.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν άφησε ασχολίαστη τη «γκέλα» του Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος με μήνυμά του στο Twitter υποστήριξε πως ο αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές πήρε για ακόμα μια φορά τη βοήθεια του παρουσιαστή έτσι ώστε να ανταπεξέλθει, υπογραμμίζοντας πως η «βιομηχανία» των fake news είναι ξεκάθαρα με την πλευρά του Μπάιντεν.

59 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ήδη ψηφίσει

Εν τω μεταξύ, εννέα ημέρες πριν διεξαχθεί η τελική εκλογική αναμέτρηση Τραμπ – Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το US Election Project έφερε στο φως εντυπωσιακά δεδομένα. Το κέντρο μελετών του πανεπιστημίου της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι μέχρι την Κυριακή (25/10) είχαν ήδη ψηφίσει 59 εκατομμύρια Αμερικανοί.

Το 2016, είχαν συμμετάσχει στη διαδικασία εκ των προτέρων, διά ζώσης ή επιστολικά, 57 εκατομμύρια Αμερικανοί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της US Election Assistance Commission.

Ανήσυχοι εξαιτίας της επιμονής της πανδημίας του κορονοϊού ή κινητοποιημένοι από τα διακυβεύματα της σύγκρουσης του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Δημοκρατικό πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οι Αμερικανοί έσπευσαν να ψηφίσουν εκ των προτέρων κατά δεκάδες εκατομμύρια.

Ως τώρα οι Δημοκρατικοί, που ενεθάρρυναν πολύ φέτος την ψηφοφορία εκ των προτέρων, βρίσκονται μπροστά, αλλά μένει να φανεί το κατά πόσον αυτό προοιωνίζεται το τελικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά τους, ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι ερίζουν ότι η συμμετοχή στην ψηφοφορία επιστολικά εγείρει κίνδυνο νοθείας και ότι περιμένουν πως πολλοί Ρεπουμπλικάνοι θα πάνε να ψηφίσουν την ημέρα των εκλογών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ