Ο Ερντογάν σε παραλήρημα: Ο «πόλεμος» με Μακρόν και ΗΠΑ ξυπνά τους τζιχαντιστές


Στα… «σχοινία» βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος δεν προλαβαίνει να μετράει τα διπλωματικά μέτωπα που ανοίγει εκστομίζοντας απίστευτες ύβρεις κατά του συνόλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Το Newsbomb.gr σε ανάλυσή του σημείωνε πως η κόντρα του Ταγίπ Ερντογάν με τον Εμανουέλ Μακρόν δεν είναι τυχαία. Όπως επίσης και η τακτική του να ανοίγει «μέτωπα» εκτός από την Γαλλία και με την Ρωσία.

Οι τελευταίες δηλώσεις του, ωστόσο δηλούν ξεκάθαρα πως πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια να πάρει με το μέρος του όλο τον μουσουλμανικό κόσμο αδιαφορώντας εάν αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω αναζωογόνηση του τζιχαντισμού.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για άλλη μία φορά κατά του Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι ευθύνεται για επιθέσεις σε μουσουλμάνους, ενώ για μία ακόμα φορά είπε ότι έχει ανάγκη από ψυχίατρο.

«Μουσουλμανικοί χώροι εργασίας, σπίτια και σχολεία δέχονται επίθεση από φασιστικές ομάδες σχεδόν κάθε μέρα. Φωνάζω από τη χώρα μου από εδώ. Μην προτιμάτε ποτέ γαλλικές μάρκες, μην τις αγοράζετε ποτέ. Αυτές οι επιθέσεις ξεκίνησαν με την ενθάρρυνση του ηγέτη της Γαλλίας, ο οποίος είχε ανάγκη ψυχιατρικού ελέγχου. Σήμερα που μιλάμε η ανομία εναντίον μουσουλμάνων έχει γίνει σχεδόν συνηθισμένη σε πολλά δυτικά κράτη που δεν τηρούν τη Δημοκρατία για όλους. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, έχει γίνει πολιτική που προωθείται σε επίπεδο αρχηγού κράτους».

Συνεχίζοντας στον παραληρηματικό του λόγο, ο Ερντογάν χαρακτήρισε τον Μακρόν «πραγματικό φασίστα, είσαι ένας ναζί με την πραγματική έννοια. Η ρατσιστική τρομοκρατία εξαπλώνεται στην κοινωνία από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, συχνά με τις… πλάτες των δυνάμεων ασφαλείας…».

Προσπαθεί να γίνει ηγέτης των μουσουλμάνων

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος αποφεύγει τεχνηέντως να καταδικάσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις μουσουλμάνων στην Ευρώπη, βρήκε ευκαιρία προκειμένου ο ίδιος να εμφανιστεί ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων. Η προσπάθεια αυτή δεν είναι καινούργια.

Ο Ερντογάν εδώ και μία δεκαετία μπροστά στην καταβαράθρωση καθεστώτων και της σταθερότητας στην Μέση Ανατολή επιχειρεί να παρουσιάσει την Τουρκία, ως αντιδιαστολή και με το Ιράν, ως την μοναδική κρατική οντότητα μουσουλμάνων που δύναται να υπερασπιστεί την θρησκεία και τον τρόπο ζωής στο Ισλάμ απέναντι στους Δυτικούς.

Όπως, όμως εκτιμάται από τους αναλυτές, η προσπάθεια αυτή του Ερντογάν δεν θα έχει αρνητικά αποτελέσματα για τον ίδιο αλλά και για την ίδια την ειρήνη, αφού το μίσος που καλλιεργεί καλύπτωντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα μίσους κατά της Δύσης με μιμητές οι οποίοι θα θέλουν να καταστρέψουν οτιδήποτε θυμίζει Χριστιανισμό και Δυτική Δημοκρατία.

Ερντογάν: Πώς άνοιξε «πόλεμο» με Γαλλία, Ρωσία και ΗΠΑ

Εκτός, από την Γαλλία, ωστόσο, συγκρατημένα απέναντι από την Τουρκία στέκεται σταδιακά και η Ρωσία. Η επίσκεψη, ωστόσο, του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα, αλλάζει τις ισορροπίες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ