Νέα πρόκληση Ερντογάν: Θέλει να κάνει… πικνίκ στα Βαρώσια – Επίθεση κατά Ελλάδας και Κύπρου


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία για ακόμα μια φορά να μιλήσει με αιχμές κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς

Αστεία με την στρατιωτική κατοχή των εδαφών στην Κύπρο, έκαναν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο νέος ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, προκαλώντας για ακόμα μια φορά με τα λεγόμενά τους αφού ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφεραν ότι θα κάνουν πικ νικ στα Βαρώσια.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχασε την ευκαιρία για ακόμα μια φορά να μιλήσει με αιχμές κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς λέγοντας ότι δεν είναι υπέρ της ισότητας και της λύσης του Κυπριακού.

Ο «Σουλτάνος» την ίδια ώρα μίλησε για μια «δίκαιη» και μόνιμη βιώσιμη λύση στην Κύπρο. Παράλληλα, απέρριψε το σύστημα του ομοσπονδιακού κράτους, το οποίο χαρακτήρισε «μη έγκυρο», φωτογραφίζοντας τις προθέσεις του για την ύπαρξη δύο ξεχωριστών κρατών στο νησί.

Τόσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όσο και ο Ερσίν Τατάρ κατηγόρησαν εκ νέου τόσο την Ελλάδα όσο και τους Ελληνοκύπριους για το πάγωμα των συνομιλιών στην επίλυση του Κυπριακού.

Σημειώνεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος σε τρεις εβδομάδες (Στις 15 Νοεμβρίου) αναμένεται να επισκεφθεί τα Κατεχόμενα, για την ημέρα ανακήρυξης του ψευδοκράτους, και όπως ανακοίνωσε θα εγκαινιάσει το Νοσοκομείο στην Αμμόχωστο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ