Καθίζηση στη Wall Street υπό το βάρος της έξαρσης της πανδημίας – Κατρακύλα για το πετρέλαιο


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν τη Δευτέρα (26/10) οι βασικοί δείκτες του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Η έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Δημοκρατικών και Λευκού Οίκου για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας καθώς και οι φόβοι για την έκβαση των αμερικανικών προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου επιβάρυναν το κλίμα στις αγορές.

Παράλληλα, το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε από τις ανακοινώσεις ΗΠΑ, Ρωσίας και Γαλλίας που κατέγραψαν τη Δευτέρα αριθμούς ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Οι δείκτες

Ο S&P 500 κατέγραψε τις μεγαλύτερες ενδοσυνεδριακές απώλειες μετά από τέσσερις εβδομάδες και ο Dow Jones την χειρότερη του επίδοση από τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 650,19 μονάδων (-2,29%), στις 27.685,38 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε μειωμένος κατά 189,34 μονάδες (-1,64%), στις 11.358,94 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 64,42 μονάδων (-1,86%), στις 3.400,97 μονάδες.

Μεγάλη πτώση για το αργό

Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι τιμές του πετρελαίου στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Η εκτίναξη των κρουσμάτων του κορονοϊού στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έχει πυροδοτήσει ένα νέο γύρο ανησυχιών για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας ύφεσης με καταστρεπτικές συνέπειες για τη γενικότερη ζήτηση του πετρελαίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Δεκεμβρίου έχασε 1,29 δολ. ή 3,2% και έκλεισε στα 38,56 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Δεκεμβρίου έχασε 1,31 δολ. ή 3,1% στα 40,46 δολ. το βαρέλι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ