Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Η ανακοίνωση του ΓΕΝ για το περιστατικό


Πειραιάς – Σύγκρουση πλοίων: Κινητοποίηση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς ένα εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού – Οι πρώτες εικόνες από το σημείο της σύγκρουσης δείχνουν ότι το πλοίο του πολεμικού ναυτικού έχει στην κυριολεξία κοπεί στα δύο 

Το πρωί της Τρίτης (27/10) σήμανε… συναγερμός λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά, από τη σύγκρουση δυο πλοίων.

Το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ», είχε σύγκρουση με ένα εμπορικό πλοίο με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση, καθώς έσπευσαν ενισχύσεις και ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΓΕΝ για το περιστατικό της σύγκρουσης πλοίων έξω από τον Πειραιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού».

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που το μεγαλύτερο εμπορικό πλοίο έκοψε στα δύο την «Καλλιστώ».

Δύο άτομα περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, τραυματισμένα ελαφρά.

Το πλοίο του Π.Ν. έχει πάρει κλίση και βυθίζεται.

Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν σπεύσει ήδη ενισχύσεις με ρυμουλκά από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Καλλιστώ» με 27 άτομα πλήρωμα έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του πολεμικού με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Μέχρι στιγμής, άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συγκρούστηκαν τα δύο πλοία.

Στις πρώτες εικόνες φαίνεται ξεκάθαρα ότι το πολεμικό πλοίο έχει κοπεί στα δυο.

Ποιο είναι το πλοίο «Καλλιστώ»

Το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» είναι ένα από τα 12 τύπου HUNT που κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία της Vospert Thornycroft στην Αγγλία. Eίναι κατασκευασμένo από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989.

Παρελήφθη απο το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ