28η Οκτωβρίου: Γιορτάζουμε και φέτος με τα αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από το ίδιο τραπέζι


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μικροί και μεγάλοι ανυπομονούμε για τον ερχομό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αφού είναι η ευκαιρία που ζητούσαμε για να πάρουμε μία σύντομη «ανάσα» από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας και να απολαύσουμε ο ένας την παρέα του άλλου.

Κάνοντας για λίγο στην άκρη τις επαγγελματικές και τις σχολικές υποχρεώσεις, μας δίνεται η δυνατότητα να βολτάρουμε οικογενειακώς στη φθινοπωρινή λιακάδα, να παίξουμε, να γελάσουμε, να συναντηθούμε με αγαπημένους φίλους, αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας! Γιατί εάν υπάρχει μία καθιερωμένη παράδοση την οποία δεν παραβλέπουμε με τίποτα τη συγκεκριμένη ημέρα, αυτή είναι το μεσημεριανό τραπέζι που μοιραζόμαστε με τους κοντινούς μας ανθρώπους μετά τη λήξη της παρέλασης, μία πολύχρονη «ιεροτελεστία» που κληρονομήσαμε από τους δικούς μας γονείς και σε βάθος χρόνου σκοπεύουμε να την κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας.

Ωστόσο, φέτος τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν, χωρίς όμως αυτό να μας πτοεί ή να αλλάζει τα σχέδιά μας! Τι κι αν η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση ακυρώθηκε; Τι κι αν σε λίγες ημέρες αποχαιρετούμε τον Οκτώβρη και οδεύουμε επίσημα πλέον προς τον χειμώνα; Η διάθεσή μας για συναντήσεις δεν εξαρτάται ποτέ από την εποχή, αφού όσο έχουμε τον ήλιο «σύμμαχο», στρώνουμε ένα τραπέζι για λίγους και καλούς στην αυλή του σπιτιού, αναζητούμε γραφικά ταβερνάκια με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, απολαμβάνουμε εκλεκτούς μεζέδες και δίνουμε ευχές για έναν «καλό χειμώνα», τσουγκρίζοντας με το «εθνικό» μας ποτό, δηλαδή το ούζο στα ποτήρια μας!

Οι παραδοσιακές γευστικές περιστάσεις που μας φέρνουν κοντά

Ειδικότερα την παρούσα περίοδο που είναι εξίσου πρωτόγνωρη για όλους, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ τις πατροπαράδοτες περιστάσεις που θα μας φέρουν πιο κοντά με τους δικούς μας ανθρώπους και θα μας βοηθήσουν συγχρόνως να δραπετεύσουμε από το άγχος και τις έγνοιες που μας προκαλεί η καθημερινότητα. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να επωφεληθούμε από την αργία της 28ης Οκτωβρίου και τη ζεστή λιακάδα του φθινοπώρου, για να βρεθούμε ξανά όλοι μαζί γύρω από το ίδιο τραπέζι; Άλλωστε, το φαγητό θα είναι πάντα η ιδανική αφορμή για ξέγνοιαστες συναντήσεις με την υπόλοιπη παρέα, η οποία το μόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί και να «απογειωθεί» γευστικά, είναι την αυθεντική, ευκολόπιοτη και ισορροπημένη γλύκα του Ούζου Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου, του ποτού που έπειτα από διπλή απόσταξη μέσα σε χάλκινους άμβυκες, αποκαλύπτει την εκλεκτή ποιότητα συστατικών που περιλαμβάνει, και το οποίο έχει συνδεθεί άρρηκτα με τις πιο ανέμελες και ηλιόλουστες αναμνήσεις μας. Γιατί έτσι κι αλλιώς, αν έχει Πλωμάρι, έχει πάντα ήλιο!

Τα «συστατικά» που κάνουν απολαυστικές τις συναντήσεις μας

Μπορεί φέτος η αργία της 28ης Οκτωβρίου μας βρίσκει ακριβώς στη μέση της εβδομάδας, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει από το να την απολαύσουμε στο έπακρο! Ακόμη και αν δεν έχουμε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μία ολιγοήμερη απόδραση που θα ήταν το ιδανικό, μπορούμε να αναζητήσουμε κοντινούς προορισμούς για μία μονοήμερη εξόρμηση, η οποία θα ξεκινάει με μία φυσιολατρική πεζοπορία και θα κλείνει με ένα χορταστικό γεύμα σε κάποιο παραδοσιακό παραθαλάσσιο ταβερνάκι ή κάτω από τη σκιά ενός δέντρου κάνοντας πικνίκ. Σε κάθε περίπτωση, η αυλή και το μπαλκόνι μας παραμένουν δύο εξαιρετικές εναλλακτικές, αφού όλοι ξέρουμε πως οι σπιτικές μαζώξεις και δη, τα σπιτικά τραπεζώματα, είναι πάντα τα πιο πετυχημένα! Ανεξάρτητα, λοιπόν, από το μέρος που θα επιλέξουμε, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι να χαρούμε τον ήλιο, να μοιραστούμε τη συγκεκριμένη γιορτή με τους ανθρώπους που αγαπάμε και φυσικά, να υπάρχουν στο γεύμα μας τα απαραίτητα «συστατικά», όπως είναι τα αγαπημένα μας παραδοσιακά πιάτα και το δικό μας «Πλωμάρι», που θα μας κάνουν να αναπολούμε μελλοντικά αυτή την ημέρα.

Κλείνοντας, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ακόμη και αν η εποχή δεν ενδείκνυται για συναντήσεις πολλών ατόμων, εμείς προσκαλούμε στο τραπέζι μας λίγους και καλούς, ακολουθώντας πιστά τα μέτρα που προστατεύουν εμάς και τους γύρω μας. Έτσι, συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε… υπεύθυνα και ξέγνοιαστα τις απρόβλεπτες λιακάδες του φθινοπώρου, την παρέα των αγαπημένων μας προσώπων και τον τρόπο με τον οποίο το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου «κορυφώνει» την κάθε μας στιγμή!


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ