Τηλεργασία: Παρατείνεται η υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% των εργαζομένων


Έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την τηλεργασία. 

Παρατείνεται η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας (της υποχρεωτικής τηλεργασίας για το 40% των εργαζομένων σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα και του κλιμακωτού ωραρίου ανά μισή ώρα εντός διώρου κατά την προσέλευση και την αποχώρησή τους), σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Όπως ορίζει η ΚΥΑ, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού, παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2020 η υποχρέωση εφαρμογής των έκτακτων και προσωρινών μέτρων για την περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας, που προβλέπεται στο άρθρο 235 του ν. 4727/2020 (Α΄ 184).

Ωστόσο οι εργαζόμενοι που θα εργάζονται με καθεστώς εξ αποστάσεως εργασίας θα αυξηθεί περαιτέρω αφού πλέον καθίστανται υποχρεωτική η τηλεργασία για περιοχές που βρίσκονται στον επιδημιολογικό χάρτη στο πορτοκαλί και στο κίτρινο.

Ειδικότερα για περιοχές με πορτοκαλί χρώμα προβλέπεται υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 40% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν από απόσταση και για τις περιοχές με κίτρινο υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασίας σε ποσοστό 20% των εργαζομένων που μπορούν να εργαστούν εξ αποστάσεως.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ