Σύγκρουση πλοίων στον Πειραιά: Κομμένο στα δυο το «Καλλιστώ» – Τρομάζουν οι εικόνες από drone


Τρομακτικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τον Πειραιά και δείχνουν το πλοίο του Πολεμικού να είναι κυριολεκτικά κομμένο στη μέση, γεγονός που μαρτυρά την σφοδρότητα της σύγκρουσης των δυο πλοίων

Η σύγκρουση των πλοίων έγινε το πρωί της Τρίτης (27/10) έξω από το λιμάνι του Πειραιά. Το τεράστιο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ «Maersk Launcestοn», μήκους 266 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων βγαίνοντας από το λιμάνι έπεσε πάνω στο ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τεράστιες ζημιές στο πριμναίο τμήμα

Το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο έπεσε με ταχύτητα πάνω από 10 κόμβους κόμβων, ενώ σημειώνεται ότι και τα δυο πλοία είχαν πορεία προς τα νότια.

Το «Καλλιστώ» είχε πλήρωμα 27 ατόμων, με δυο εξ αυτών να τραυματίζονται ελαφρά. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο ενώ σταδιακά μετά την επιχείρηση που στήθηκε από το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό, αποχώρησαν και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Όπως αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες, η μεγάλη ζημιά που υπέστη το «Καλλιστώ» οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στα υλικά κατασκευής του. Το πλοίο είναι φτιαγμένο από ενισχυμένο πλαστικό και υαλονήματα, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ευάλωτο σε συγκρούσεις, όμως το υλικό αυτό ήταν που απέτρεψε την βύθισή του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ