Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: Βρώμικη και διχαστική η πολιτική του – Αδιαφορώ για το Charlie Hebdo


Συνεχίζει τις επιθέσεις κατά της Ευρώπης ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη (28/10) ότι αδιαφορεί για το σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo και υποστήριξε πως οι Δυτικοί θέλουν να «επανεκκινήσουν τις Σταυροφορίες» επιτιθέμενοι στο Ισλάμ.

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο, αναφερόμενος στον Γάλλο ομόλογό του, τον οποίο προ ημερών χαρακτήρισε «ψυχολογικά ασταθή που χρήζει ψυχιατρικού ελέγχου» λόγω της στάσης του μετά τον αποκεφαλισμό από ριζοσπαστικοποιημένο Τσετσένο Γάλλου καθηγητή, τόνισε: «Η Γαλλία και η Ευρώπη ως σύνολο δεν αξίζουν αυτήν την προκλητική, βρώμικη, διχαστική και γεμάτη μίσος πολιτική που ασκείται από τον Μακρόν και όσους μοιράζονται τις απόψεις του».

Μάλιστα, υποστήριξε πως είναι «θέμα τιμής» για τη χώρα του να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα λάβει «δικαστικά και διπλωματικά» μέτρα μετά τη δημοσίευση από την γαλλική εβδομαδιαία σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo σκίτσου που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου», δηλώνει η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα, σε ένα πλαίσιο αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στην Άγκυρα και το Παρίσι.

«Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Λίγο μετά τη δήλωση αυτή, η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά των επικεφαλής του Charlie Hebdo.

Η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα ανήρτησε χθες Τρίτη το βράδυ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το πρωτοσέλιδο του τελευταίου φύλλου της, στο οποίο δημοσιεύεται σκίτσο που σατιρίζει τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

Η τουρκική προεδρία καταδίκασε σήμερα «με τον πλέον απερίφραστο τρόπο το «άθλιο σκίτσο», το οποίο αντανακλά, σύμφωνα με την ίδια, μια «εχθρότητα κατά των Τούρκων και του Ισλάμ».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ