28η Οκτωβρίου: Ηχηρό μήνυμα με ελληνικά μαχητικά πάνω από το Καστελόριζο (vid)


28η Οκτωβρίου: Συγκινητική στιγμή και παράλληλο ηχηρό μήνυμα από την Πολεμική Αεροπορία, με τα ελληνικά μαχητικά να περνάνε πάνω από το Καστελόριζο το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τιμά η Ελλάδα, με διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. Λόγω του κορονοϊού δεν διεξάγονται παρελάσεις και εκδηλώσεις, αφού ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, ωστόσο η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων είχε προγραμματίσει μια σειρά από δράσεις για να τιμήσει την εθνική επέτειο.

Το ΓΕΕΘΑ είχε ανακοινώσει πως θα γίνουν διελεύσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων πάνω από όλη την έκταση της ελληνικής επικράτειας, καθώς και ελλιμενισμός μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού σε λιμάνια της χώρας, για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ελλιμενισμός των μονάδων του ΠΝ γίνεται χωρίς δυνατότητα επιβίβασης επισκεπτών λόγω κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτών των διελεύσεων αεροσκαφών, ελληνικά μαχητικά πέρασαν πάνω από το Καστελόριζο. Μια στιγμή που καταγράφηκε σε βίντεο από το zarpanews.gr και ήταν άκρως συγκινητική. Το πέρασμα των ελληνικών μαχητικών F-16 πάνω από το ακριτικό νησί, στο οποίο τοποθετήθηκε μια τεράστια ελληνική σημαία από Κρητικούς το πρωί της 28ης Οκτωβρίου, ήταν κι ένα ηχηρό μήνυμα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

Δείτε το βίντεο με τα ελληνικά μαχητικά πάνω από το Καστελόριζο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ