Τουρκία – Κορονοϊός: Έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Τουρκία έσπασε το φράγμα των 10.000 νεκρών σε σχέση με την πανδημία του νέου κορονοϊού με 77 νέους θανάτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Η επιδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε συνολικά 10.027 ανθρώπους μεταξύ των 368.513 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη χώρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δημοσίευσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα.

Ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται σε ανοδική πορεία εδώ και αρκετές εβδομάδες στην Τουρκία, ιδίως στην Κωνσταντινούπολη.

«Το επίκεντρο του ιού βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη», είπε ο Φαχρετίν Κότζα, διευκρινίζοντας πως «τέσσερις στους 10 πολίτες που διαγνώστηκαν θετικοί» στον ιό, στο σύνολο της χώρας, εντοπίζονται σε αυτήν την πόλη.

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 62% σε διάστημα μίας εβδομάδας στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Εάν δεν καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία στην Κωνσταντινούπολη, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη», τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, εντούτοις, δεν ανακοίνωσε ιδιαίτερα μέτρα εκτός του να απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες του να περιορίσουν «τις μετακινήσεις τους και τις επαφές τους» κατά 30% και να ενθαρρύνει τους εργοδότες να εφαρμόσουν την τηλεργασία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ