Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2020: Πότε ξεκινούν – Πώς θα κυμανθούν οι τιμές την Black Friday


Εκπτώσεις 2020 – Όλες οι ειδήσεις: Πότε αρχίζουν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα και πόσο θα διαρκέσουν. Κλειστά λόγω κορονοϊού την ερχόμενη Κυριακή 1η Νοεμβρίου – Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και πότε αναμένουμε τη Black Friday και τη Cyber Monday

Από την 1η έως και την 14η Νοεμβρίου 2020 επρόκειτο να διεξαχθούν για φέτος οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ την ερχόμενη Κυριακή τα καταστήματα θα ήταν ανοιχτά, καθώς η μέρα συμπέφτει με την ημερομηνία έναρξης της εκπτωτικής περιόδου.

Ωστόσο, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαγορεύει τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση «την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά), όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.»

Έτσι, οι φθινοπωρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, δήλωσε ότι «όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών». Προτρέπει τους καταναλωτές να τηρούν και εκείνοι από την πλευρά τους τα αναγκαία μέτρα και τονίζει, πως «την κρίσιμη αυτή περίοδο το εμπόριο, με αιχμή του δόρατος τα καταστήματα λιανικής, αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα σταθερότητας για την οικονομία και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων».

Τέλος, σημειώνει πως «ο Ε.Σ.Α με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί».

Black Friday: Πώς θα κυμανθούν οι τιμές

Η Black Friday βρίσκεται μόλις έναν μήνα μακριά και είναι αναμενόμενο ολόκληρη η αγορά να προετοιμάζεται για να κινηθεί σε ρυθμούς εκπτώσεων. Μάλιστα, οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, ενώ οι προσφορές θα κορυφωθούν στις 27 Νοεμβρίου με τη Black Friday αλλά και νωρίτερα, την Δευτέρα στις 20 του ίδιου μήνα με τη Cyber Monday.

Σημειώνεται ότι δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που βλέπουν τον μήνα των εκπτώσεων και ιδιαίτερα την ημέρα της Black Friday ως μια ευκαιρία για να καλύψουν τουλάχιστον ένα μέρος των ζημιών που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Ωστόσο, ειδικοί της αγοράς αναμένουν ότι η φετινή Black Friday θα διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τις προηγούμενες καθώς τα καταστήματα θα πρέπει να επικεντρωθούν στις ηλεκτρονικές προσφορές. Και αυτό γιατί το καταναλωτικό κοινό από τη μία εξοικειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις online αγορές και από την άλλη φοβάται -σε περίοδο κορονοϊού- τις ουρές που πιθανώς θα δημιουργηθούν στα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Όσον αφορά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, επειδή η 1η Νοεμβρίου είναι Κυριακή, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα από τις 11:00 έως τις 18:00, ενώ . Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, δηλαδή, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκειά τους, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Πώς θα κυμανθούν οι τιμές

Είναι γεγονός ότι πολλοί επιχειρηματίες αλλά και μεγάλες αλυσίδες υπέστησαν σοβαρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού και για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να δούμε πολύ γενναιόδωρες προσφορές που μπορεί να αγγίζουν και το 80% από την πρώτη ημέρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ