Γαλλία: Στα χέρια της Αστυνομίας 47χρονος που φέρεται να γνωρίζει τον δράστη στη Νίκαια


Ένας 47χρονος τέθηκε υπό κράτηση καθώς είναι ύποπτος ότι ήταν σε επαφή με τον δράστη της χθεσινής φονικής επίθεσης με μαχαίρι στην Νίκαια, μετέδωσε το BFM TV, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

Χθες 21χρονος Ιμπραχίμ Αουσαουί, σύμφωνα με πληροφορίες , Τυνήσιος στην καταγωγή, που φώναζε «Αλάχου Άκμπαρ» αποκεφάλισε μια γυναίκα και σκότωσε άλλους δύο ανθρώπους στην βασιλική Νοτρ Ντάμ της Νίκαιας προτού τον πυροβολήσουν και τον απομακρύνουν από τον τόπο της επίθεσης αστυνομικοί.

Μέρες μετά την έκρηξη στο Μπατακλάν, ξαναζεί η Γαλλία που ετέθη σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής μετά τη νέα «ισλαμιστική τρομοκρατική επίθεση» εναντίον εκκλησίας στη Νίκαια.
Ο πρόεδρος Εμ. Μακρόν απηύθυνε έκκληση για «ενότητα» σημειώνοντας πως «δεν πρέπει να υποχωρήσει σε κανένα πνεύμα τρόμου». Ανακοίνωσε επίσης την ανάπτυξη 7.000 στρατιωτών της επιχείρησης «Sentinelle» για τους χώρους λατρείας ενόψει της γιορτής των καθολικών, των Αγίων Πάντων, την προσεχή Κυριακή.
Οι στρατιώτες θα αναπτυχθούν επίσης για να «προστατεύσουν τα σχολεία» ενόψει της επιστροφής, την επόμενη Δευτέρα, από τις διακοπές του φθινοπώρου, επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.
Δημοσιεύματα στον Βρετανικό τύπο σχολιάζουν πως αυτή η απόφαση είναι απότοκο και της ανάρτησης από εξτρεμιστές βίντεο με το οποίο ζητούσαν εκδίκηση εναντίον της Γαλλίας για τα σκίτσα του Μωάμεθ.
Το βίντεο που κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου χαρακτήριζε τον 18χρονο δολοφόνο του καθηγητή Πατί ως «ήρωα» και διακινήθηκε μέσω του Telegram από ισλαμιστικές οργανώσεις αναφέρει σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Independent.

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία και έστειλε μηνύματα συμπαράστασης. Συγκεκριμένα, στη γραπτή δήλωση που υιοθέτησαν οι «27 αναφέρουν: «Εμείς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, είμαστε σοκαρισμένοι και λυπημένοι για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία».

«Καταδικάζουμε με τον πιο δυνατό τρόπο αυτές τις επιθέσεις που αντιπροσωπεύουν επιθέσεις στις κοινές μας αξίες», τονίζουν.

«Στεκόμαστε ενωμένοι και σταθεροί στην αλληλεγγύη μας προς τη Γαλλία, με το γαλλικό λαό και την κυβέρνηση της Γαλλίας – στον κοινό και συνεχή αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού», σημειώνουν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ