Σεισμός στη Σάμο: Μεγάλος σεισμός 6,8 Ρίχτερ είχε χτυπήσει το νησί το 1904 – Τέσσερις νεκροί


Σεισμός Σάμος: Μεταξύ του κύριου σεισμού και ενός μετασεισμού που έγινε τρεις ημέρες αργότερα, 540 σπίτια καταστράφηκαν στην Σάμο, τότε αυτόνομο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ενας πολύ μεγάλος σεισμός είχε γίνει πριν από 116 χρόνια στη Σάμο. Ηταν το 1904 στις 11 Αυγούστου με ένταση 6.8 και μέγιστη ένταση Μερκάλι X (Ακραία). Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο σεισμός είχε ένταση 6.8 Ρίχτερ.

Μεταξύ του κύριου σεισμού και ενός μετασεισμού που έγινε τρεις ημέρες αργότερα, 540 σπίτια καταστράφηκαν στην Σάμο, τότε αυτόνομο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Η βλάβη επεκτάθηκε στην Πάτμο και την Ανατολία, ενώ το έδαφος έτρεμε μέχρι την Χίο και την Σαντορίνη, όπως και το Αϊδίνιο και το Οντεμίς στην Τουρκία.

Μέσα στους τελευταίους δύο αιώνες, η Σάμος έχει βιώσει πολλαπλούς σεισμούς με μέγεθος άνω του 6.0. Έξι σεισμοί καταγράφηκαν κατά τον 19ο αιώνα και δύο περισσότεροι τον 20ο αιώνα. Μια ανάλυση δείχνει ότι τρεις σεισμοί έχουν συμβεί πριν τον 19ο αιώνα, περίπου το 200 π.Χ., 47 και το 1761. Ένας σεισμός το 1476 που ίσως κατέστρεψε το νησί είχε ως αποτέλεσμα την εκκένωση του νησιού από τους Γενουάτες. Επίσης, τον 6ο αιώνα έγινε άλλος σεισμός περίπου το 500 μ.Χ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ