Σεισμός στη Σάμο: – Κικίλιας: Σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας τα νοσοκομεία

Σεισμός τώρα: Ήδη οι νοσοκομειακές μονάδες στη Σάμο και στην Ικαρία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Σάμο, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το νησί.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ήδη οι νοσοκομειακές μονάδες στη Σάμο και στην Ικαρία βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

«Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας & ΕΚΑΒ σε Σαμό & Ικαρία σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Μεταβαίνουν άμεσα στη Σάμο διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) του ΕΚΑΒ και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροιλός», αναφέρει μέσω Twitter ο Βασίλης Κικίλιας.

Ειδική ομάδα του ΕΚΑΒ στο νησί

Με εντολή του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου ενεργοποιήθηκε το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ) και μεταβαίνει στη Σάμο 6μελης ομάδα Ιατρών και Διασωστών με ATR της ΓΓΠΠ.

Τo Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) είναι υπεύθυνο για τη σύνταξη σχεδίων καθώς και για την εφαρμογή τους σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών και μαζικών απωλειών υγείας λόγω φυσικών η μη μαζικών καταστροφών.

Τα σχέδια που συντάσσει το ΕΤΙΚ εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό του κράτους για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και συγκεκριμένα στο Γενικό Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας με την συνθηματική λέξη Ξενοκράτης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here