Σεισμός – Σμύρνη: «Μάχη» στα χαλάσματα – Αυξάνονται οι νεκροί και οι τραυματίες


ΣΕΙΣΜΟΣ: «Μάχη» με το χρόνο δίνουν οι διασώστες στα χαλάσματα των κτηρίων της Σμύρνης που κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα , μετά τον ισχυρό σεισμό 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Αιγαίο

12 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Περιστατικών της Τουρκίας (AFAD), ενώ 418 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Στη Σμύρνη μεταβαίνει και ομάδα 150 ατόμων με 21 οχήματα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κωνσταντινούπολης, για να λάβει μέρος στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης.

Κατέρρευσαν κτήρια – Νεκροί και εγκλωβισμένοι

Μεγάλες είναι οι ζημιές που σημειώθηκαν στη Σμύρνη, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Οκτωβρίου στη Σάμο, καθώς όπως μεταδίδουν τα τουρκικά δίκτυα έχουν καταρρεύσει αρκετές πολυκατοικίες.

Παράλληλα όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ, μεταδίδουν ότι οι εγκλωβισμένοι είναι δεκάδες, εστιάζοντας σε ένα μόνο κτήριο όπου και εκεί έχουν εγκλωβιστεί περισσότερα από 40 άτομα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με μήνυμά του στα social media, δήλωσε πως έχει κινηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός.

«Ευχόμαστε να είναι όλα περαστικά για τους πολίτες της Σμύρνης που επηρεάστηκαν από τον σεισμό. Στεκόμαστε δίπλα στους κατοίκους της πόλης, με όλα τα διαθέσιμα μέσα του κράτους. Αναλαμβάνουμε δράση για να γίνει όλη η απαραίτητη δουλειά στην περιφέρεια, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και τους υπουργούς» ανέφερε ο Ερντογάν.

Στα βίντεο που ακολουθούν, βλέπετε τις συγκλονιστικές στιγμές από την κατάρρευση των κτηρίων.

Τρομακτικό βίντεο – Τσουνάμι παρασέρνει τα πάντα σε δρόμους στη Σμύρνη

Μετά τη σεισμική δόνηση σημειώθηκε τσουνάμι και στη Σμύρνη, με τα νερά της θάλασσας να φουσκώνουν και να φτάνουν σε μεγάλο βάθος μέσα στην πόλη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ