Σεισμός στη Σάμο: Ραγίζει καρδιές το μήνυμα του πατέρα για την Κλαίρη και τον Άρη


Δύο τραγικές απώλειες μετράει η Σάμος μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η 15χρονη Κλαίρη και ο 17χρονος Άρης άφησαν την τελευταία τους πνοή κάτω από τα χαλάσματα ενός παλιού σπιτιού που κατέρρευσε όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός που έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ενώ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, την Τουρκία και ειδικά τη Σμύρνη.

Μόλις λίγες ημέρες πριν τα δύο παιδιά είχαν γιορτάσει μαζί τα 15α γενέθλια της Κλαίρης. Ήταν πολύ στενοί φίλοι και καθημερινά επέστρεφαν μαζί από το σχολείο.

Η 15χρονη Κλαίρη είχε γιορτάσει πριν λίγες ημέρες τα γενέθλιά της

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες διασωστών της ΕΜΑΚ, τα δύο παιδιά βρέθηκαν αγκαλιασμένα κάτω από τα συντρίμμια.

O 17χρονος ΆρηςFacebook

Οι ίδιες μαρτυρίες πιθανολογούν ότι την ώρα της σεισμικής δόνησης ο 17χρονος μαθητής αγκάλιασε τη 15χρονη φίλη του για να την προστατεύσει.

Ιδιαίτερα συγκινητικό είναι το μήνυμα του πατέρα του Άρη, γνωστού δημοσιογράφου του νησιού, που έγραψε στη μνήμη του παιδιού του και της Κλαίρης: «Σε καμάρωνα αγόρι μου. Έβλεπα σε σένα τα δικά μου νιάτα. Ανέπνεες για την Κλαίρη και η Κλαιρη για σένα. Πριν λίγες μέρες ήσουν χαρούμενος στα γενέθλιά της. Εμείς που μείναμε πίσω δεν έχουμε λόγια δεν έχουμε άλλα δάκρυα. Θέλω να την προσέχεις εκεί ψηλά. Μαζί σας έφυγε και το μεγαλύτερο μέρος της καρδιάς μου»…

Εκτός από τα δυο νεκρά παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών, ένα 14χρονο παιδί που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τη Σάμο στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα, ενώ και μια γυναίκα τραυματίας μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή. Συνολικά 9 άτομα είναι οι τραυματίες, όλοι τους με ορθοπεδικά τραύματα στην προσπάθειά τους να βγουν από τα σπίτια τους την ώρα του σεισμού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ