Σεισμός στη Σάμο – Μητσοτάκης: Γρήγορα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες

Για γρήγορη εκταμίευση των αποζημιώσεων στους πληγέντες δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του από τη Σάμο, όπου έχει μεταβεί για αυτοψία.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε χρέος της Πολιτείας τη γρήγορη εκταμίευση, ενώ θέλησε να καθησυχάσει τους πολίτες, ιδίως της σεισμόπληκτης Σάμου, λέγοντας ότι δυστυχώς εξαιτίας των συνεχών φυσικών καταστροφών – έκανε αναφορά στον Ιανό και τις ζημιές στη Θεσσαλία – «ο κρατικός μηχανισμός έχει αποκτήσει εμπειρία στο να καταγράφει γρήγορα τις ζημιές».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή αυτές τις ώρες, όπως τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Πολιτική Προστασία και τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του 112.

«Θα ήθελα να πω ότι είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το 112 λειτούργησε με μεγάλη ταχύτητα στέλνοντας έγκαιρα το μήνυμα για το τσουνάμι που είδαμε στη Σάμο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Τόνισε ότι δε ότι οι φυσικές καταστροφές όπως οι σεισμοί είναι φαινόμενα που δεν θα λείψουν από τη ζωή μας και υπογράμμισε ότι «σε επίπεδο πολιτικής προστασίας να έχουμε τη δυνατότητα να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας».

Σε ό,τι αφορά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο τα δύο νέα παιδιά στη Σάμο, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι παλιές κατασκευές, όπως ο συγκεκριμένος τοίχος, είναι ένα «πρόβλημα που κληρονομούμε από το παρελθόν. Θα σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα και θα το λύσουμε. Μας το επισημαίνουν οι ειδικοί. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των παιδιών».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here