Σεισμός Σάμος: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου – Τα παιδιά έφυγαν ακαριαία πιασμένα χέρι – χέρι


Συγκλονίζει η περιγραφή του πατέρα για τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά τον φονικό σεισμό στη Σάμο – Τι συζήτησαν οι γονείς των αδικοχαμένων παιδιών με το Κυριάκο Μητσοτάκη

Όλη η χώρα θρηνεί από χθες τον χαμό των δυο 17χρονων παιδιών στη Σάμο, που έχασαν τη ζωή τους από τον μεγάλο σεισμό. Στο πολύπαθο νησί βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος θέλησε να δει τους γονείς των δυο αδικοχαμένων παιδιών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του 17χρονου αγοριού που έχασε τη ζωή του κάτω από τα χαλάσματα ανέφερε ότι η βόμβα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων σκότωσε τα δυο παιδιά, ενώ είπε ότι οι δυο νέοι έφυγαν ακαριαία, πιασμένοι χέρι – χέρι, «δεν υπέφεραν», ήταν τα συγκλονιστικά λόγια του πατέρα.

Αναφορικά με την συνάντηση που είχαν οι οικογένειες με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πατέρας του 17χρονου ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στη Σάμο ζήτησε να δει τις οικογένειές τους γονείς των δύο αδικοχαμένων παιδιών. Μπήκαμε μέσα σε ένα ιδιαίτερο γραφείο μας έδωσε τα συλλυπητήριά του και από κει και πέρα είπε ότι στεναχωρήθηκε πάρα πολύ καθώς του είπε η κόρη του ότι “μπαμπά, θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση αυτών των παιδιών”. Ήθελε να μας πει ότι πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τις ζωές των μικρών παιδιών. Είπε ότι οποτεδήποτε θελήσουμε ψυχολογική υποστήριξη για τα δεύτερα παιδιά που έχουμε θα επικοινωνήσει μαζί μας οι αρμόδιοι», είπε ο πατέρας του 17χρονου και συνέχισε:

«Ο κύριος πρωθυπουργός ήρθε εδώ και κατέθεσε λουλούδια προς τιμήν των νεκρών παιδιών και του έθεσα ένα πολύ μεγάλο θέμα που συμβαίνει στην επαρχία και νομίζω ότι είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά όχι μόνο στις μικρές πόλεις αλλά και στα χωριά. Υπάρχουν πάρα πολλά εγκαταλελειμμένα κτίρια τα οποία είναι 30-40 ετών, δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και αυτά τα σπίτια ήταν ακριβώς η αιτία όπου τα δύο παιδιά πέθαναν ακαριαία, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Πήγαμε μαζί του τα έδειξα και μου υποσχέθηκε ότι θα βάλει τέλος σε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει όχι μόνο εδώ, στη Σάμο, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας».

Έτσι έγινε η τραγωδία με τα δυο παιδιά

Ο πατέρας του 17χροινου στη συνέχει τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν μετά τον φονικό σεισμό και πώς εντόπισε τα ίχνη του 17χρονου γιου του, καθώς δεν απαντούσε στο τηλέφωνο.

«Όπως δείχνει η κάμερα, είναι ένας δρόμος όπου περνάνε γύρω στα 450 παιδιά. από εδώ. Πήγαινε στο Γυμνάσιο στο λύκειο αν είναι τα δικά μας τα παιδιά θα μπορούσατε να είναι και περισσότερα άλλα.Είναι μία διαδρομή από τα ΚΤΕΛ από τις καφετέριες από κει που μαζεύονται για να τα πούνε, είναι μία διαδρομή που χρησιμοποιούν 400 παιδιά την ημέρα».

«Δύο λεπτά πριν το σεισμό επικοινώνησα με το παιδί, του λέω «πού είσαι» μου λέει έρχομαι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό μετά τον σεισμό, παίρνω τηλέφωνο το παιδί και δεν μου το σηκώνει, ετοιμάζομαι να πάω στο άλλο παιδί, το βρίσκω στο προαύλιο το παίρνω μαζί μου και αρχίζω και ψάχνω το παιδί. Ένας τεχνικός από την Αθήνα μας έδωσε το στίγμα του κινητού αρχίζουμε ψάχνουμε όλα τα χαλάσματα ο πατέρας της κοπέλας βρήκε τους δύο και ξεκίνησε ο Γολγοθάς. Τα δύο παιδιά έφυγαν ακαριαία, πιασμένοι χέρι με χέρι. Τα παιδιά δεν υπεφέραν», είπε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ