Τρόμος και πάλι στη Γαλλία: Ποιος είναι ο Ελληνορθόδοξος ιερέας που δέχτηκε πυροβολισμούς στη Λυών


Επέστρεψε ο τρόμος στην Γαλλία, μετά από τους πυροβολισμούς που δέχτηκε ιερέας έξω από την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Λυών

Ο ορθόδοξος ιερέας ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής, τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από δυο πυροβολισμούς. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες τον πυροβόλησε με πριονισμένο τυφέκιο, την ώρα που ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει τον ιερό ναό.

Ο δράστης της επίθεση διαφεύγει, ενώ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, ο ιερέας είχε τις αισθήσεις του όταν έφθασαν στο σημείο οι Αρχές, όμως έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Αμέσως μετά το περιστατικό, στο σημείο έσπευσαν ισχυρότατες δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή. Το υπουργείο Εσωτερικών σε tweet του αναφέρει πως το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα Jean-Mare στο 7ο διαμέρισμα στη Λυών, ενώ προειδοποιεί «αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Ο ιερέας ελληνικής καταγωγή είναι 52 ετών και είναι ο εφημέριος της ελληνόφωνης ορθόδοξης εκκλησία της Λυών, ενώ είναι πατέρας δυο παιδιών και διαμένει πολλά χρόνια με την οικογένειά του στην γαλλική πόλη.

Οι γαλλικές Αρχές σύμφωνα με την Le Figaro, ερευνούν το ενδεχόμενο το περιστατικό να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση.

Όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας, Ευαγόρας Μαυρομάτης, ο ιερέας πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής. Ο δράστης πρέπει να τον παρακολουθούσε, να του είχε στήσει ενέδρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ