Γιατί μπλόκαρε η Citroen την Polestar στη Γαλλία;


Η Polestar δεν έχει ακόμα ξεκινήσει τις δραστηριότητές της στη Γαλλία και ο λόγος είναι μια αντιπαράθεσή της με τη Citroen.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο λόγος που η Citroen έχει μπλοκάρει τη θυγατρική της Volvo Polestar στη Γαλλία δεν είναι άλλος από το λογότυπό της, καθώς και αυτό αποτελείται μεν από δύο γωνίες, αλλά δε μια τελείως διαφορετική διάταξη. Στη μεν Citroen είναι η μια κάτω από την άλλη παραπέμποντας στα γρανάζια με τα οποία ξεκίνησε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα τη δραστηριότητά της, στη δε Polestar σχηματίζουν ένα σταυρό ή ένα θέλετε να αστέρι παραπέμποντας και στο όνομα της εταιρείας. Μάλιστα οι Γάλλοι ενέπλεξαν στην αντιπαράθεση και το σήμα της μάρκας πολυτελείας τους της DSΑ.

Η υπόθεση μάλιστα εξελίχθηκε και δικαστικά, με αποτέλεσμα δικαστήριο που εδρεύει στο Παρίσι να απαγορεύσει καταρχήν στην Polestar να χρησιμοποιήσει το σήμα της για τους επόμενους 6 μήνες, αλλά και να καταβάλει σαν αποζημίωση το πόσο των 150.000 ευρώ.

Ο όμιλος της PSA ασχολήθηκε με την όποια ομοιότητα, έπειτα από σχόλια χρηστών του internet, ενώ αποφάσισαν να κινηθούν δικαστικά ήδη από το καλοκαίρι του 2019. Το δικαστήριο κατέληξε στην απόφασή του φέτος το καλοκαίρι, ενώ στην Polestar δόθηκε περίοδος χάριτος τριών μηνών.

Το ποια θα είναι η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης είναι ακόμα ανοικτό, χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάποιος συμβιβασμός. Τώρα το αν τα σήματα πραγματικά μοιάζουν μεταξύ τους και μπερδεύουν τους καταναλωτές είναι μάλλον υποκειμενικό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ