Κορονοϊός: «Έσπασε» το φράγμα των 40.000 κρουσμάτων η Ελλάδα


Κορονοϊός: 1.678 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σήμερα στην Ελλάδα, ενώ αυξήθηκαν και οι διασωληνωμένοι, με το σύστημα υγείας να δέχεται πια ασφυκτικές πιέσεις

«Πρωταθλήτριες» και σήμερα Θεσσαλονίκη και Αττική, με 449 μολύνσεις Covid – 19 η πρώτη και 300 η δεύτερη, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 40.929.

Την ίδια ώρα οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, καθώς τα αποτελέσματα των νέων μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή θα φανούν σε 2 με τρεις εβδομάδες.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, να δούμε να σπάει το «φράγμα» των 3.000 κρουσμάτων.

Όπως είχε άλλωστε αναφέρει στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 3.000 – 3.500. «Όπως όλα δείχνουν τα προηγούμενα μέτρα δεν απέδωσαν γι’ αυτό και είχαμε αυτή την αύξηση. Τα νέα μέτρα σίγουρα θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας αλλά για αξιολογηθούν θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 εβδομάδες», είχε σημειώσει ο κ. Δερμιτζάκης.

Μεγάλο «στοίχημα» τα νέα μέτρα
«H αναπαραγωγή του ιού είναι τέτοια που σε 15 μέρες με ένα μήνα μπορούμε να αποκλείσουμε την περαιτέρω ανάπτυξή του. Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα δούμε τα αποτελέσματα. Σε 15 μέρες με ένα μήνα θα δούμε αν τα μέτρα είναι αποτελεσματικά, αν όχι είμαστε εδώ για να τα παρατείνουμε, να τα κλιμακώσουμε ή να τα αποκλιμακώσουμε» ανέφερε, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε να δούμε αυξημένα κρούσματα τις προσεχείς μέρες, «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κύμα, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο με υποδεκαπλάσιο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων από τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης, και έτσι μπορούμε να δούμε τι μπορεί να συμβεί κι εδώ έχουμε ευκαιρία να δούμε και να προλάβουμε».

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν και την ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποφυγή ενός νέου καθολικού lockdwon.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δυστυχως,αυτη τη φορα,δε μπορεσαν να μας δωσουν 2000 κρουσματα που μας υποσχεθηκαν.Επρεπε να κανουν κι αλλα ομαδικα τεστ για να το πετυχουνε.[Για νεκρους δεν ακουσα,ή επειδη ειναι λιγοι,τους αγνοουμε]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ