Κορονοϊός: Η Ελλάδα είναι στο «κόκκινο» – Η τρομακτική αύξηση των κρουσμάτων σε 7 μέρες


Κορονοϊός: Με το ένα ρεκόρ να καταρρίπτει το άλλο και τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες.

Δυσκολεύει η κατάσταση στην Ελλάδα αναφορικά με τον κορονοϊό, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε ιδιαίτερα υψηλός ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο παρά το γεγονός ότι αυτές τις ημέρες γίνονται λιγότερα διαγνωστικά τεστ σε σχέση με τις καθημερινές.

Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών, καθώς την προηγούμενη Κυριακή ανακοινώθηκαν 790 κρούσματα ενώ σήμερα (01/11) έφτασαν τα 1.678.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα καθώς Έβρος, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Πέλλα, Ημαθία, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λάρισα, Αττική και Βοιωτία βρίσκονται στο «κόκκινο».

Την ίδια ώρα οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες μέρες, καθώς τα αποτελέσματα των νέων μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή από την Τρίτη (03/11) θα φανούν σε 2 με 3 εβδομάδες.

Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους, να δούμε να σπάει το «φράγμα» των 3.000 κρουσμάτων.

Όπως είχε άλλωστε αναφέρει στο Newsbomb.gr ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα στην Ελλάδα θα φθάσουν τα 3.000 – 3.500. «Όπως όλα δείχνουν τα προηγούμενα μέτρα δεν απέδωσαν γι’ αυτό και είχαμε αυτή την αύξηση. Τα νέα μέτρα σίγουρα θα ανακόψουν την πορεία της πανδημίας αλλά για αξιολογηθούν θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 3 εβδομάδες», είχε σημειώσει ο κ. Δερμιτζάκης.

koronoios-krousmata-3.jpg
Με το ένα ρεκόρ να καταρρίπτει το άλλο και τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων μέσα σε μια μόλις εβδομάδα, οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες.Intime News

Μεγάλο «στοίχημα» τα νέα μέτρα

«H αναπαραγωγή του ιού είναι τέτοια που σε 15 μέρες με ένα μήνα μπορούμε να αποκλείσουμε την περαιτέρω ανάπτυξή του. Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα θα δούμε τα αποτελέσματα. Σε 15 μέρες με ένα μήνα θα δούμε αν τα μέτρα είναι αποτελεσματικά, αν όχι είμαστε εδώ για να τα παρατείνουμε, να τα κλιμακώσουμε ή να τα αποκλιμακώσουμε» ανέφερε, μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, Χαράλαμπος Γώγος, μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε να δούμε αυξημένα κρούσματα τις προσεχείς μέρες, «Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο κύμα, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ίσως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο με υποδεκαπλάσιο αριθμό θυμάτων και κρουσμάτων από τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης, και έτσι μπορούμε να δούμε τι μπορεί να συμβεί κι εδώ έχουμε ευκαιρία να δούμε και να προλάβουμε».

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν και την ύστατη προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποφυγή ενός νέου καθολικού lockdwon.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ